Gemeente Purmerend schiet huurpachters financieel te hulp

22 december 2021, 06:00 uur

De horecaondernemers in het Leeghwaterbad, theater de Purmaryn en de sportkantines in de gemeentelijke sporthallen hoeven over de tweede helft van dit jaar geen huur te betalen. Het college van Purmerend heeft dat besloten, zo schrijft het Noordhollands Dagblad.

Sinds de coronapandemie hebben de ondernemers van sporthallen, schouwburg en het zwembad te maken met gedwongen sluitingen, een lager bezoekersaantal en andere nadelige effecten. Gebleken is dat de diverse regelingen die geboden zijn, niet voldoende zijn om alle gemiste inkomsten op te kunnen vangen. Door de meest recente lockdown zou het zomaar eens kunnen dat de pachters niet meer kunnen voldoen aan de financiële verplichtingen en de deuren voorgoed moeten sluiten. Om dit te voorkomen tast de gemeente nu in de buidel om de huur van de afgelopen zes maanden voor hen te betalen.

In totaal gaat deze steun de gemeente Purmerend bijna 75.000 euro kosten. Mocht blijken dat volgend jaar de horeca toch langer dicht moet blijven dan nu de planning is, dan zal de gemeente weer in overleg gaan met de pachters.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2023 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.