Gemeente Edam-Volendam doet het financieel goed

20 januari 2021, 10:30 uur

De gemeente Edam-Volendam doet het financieel goed. De afgelopen periode ontving de gemeente van drie organisaties positieve berichten.

Provincie

Zo heeft de Provincie Noord-Holland heeft als toezichthouder van gemeenten een brief gestuurd waarin ze wederom het vertrouwen uitspreken in de financiële huishouding en daar een repressief toezicht aan koppelen. Dat wil zeggen dat de laagste vorm van toezicht wordt toegepast op de gemeentelijke financiën.

BDO

De BDO, de vorige accountant van de gemeente, doet jaarlijks een benchmark onder alle gemeenten van Nederland en beoordeeld de cijfers in de jaarrekeningen. In het rapport dat vorige week is uitgebracht ‘scoort’ de gemeente een 10 op de financiële positie. Hiermee wordt aangegeven dat Edam-Volendam ruim in staat is om aan haar schulden te voldoen en dat er voldoende reserves zijn om calamiteiten op te vangen.

VNG

Tot slot heeft de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) ook een benchmark onder gemeenten gedaan. Hier scoort Edam-Volendam een dikke 8. Omdat de gemeente de afgelopen jaren best veel geïnvesteerd heeft krijgt zij net geen 10.

Bron: Gemeente Edam-Volendam

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.