Gemeente deelt speelplekken opnieuw in

De gemeente Edam-Volendam is op zoek naar een nieuwe speelplaats in Warder. De speelplek in Kwadijk zal verplaatst worden van de Prins Beatrixschool richting natuurpark/sportcomplex. En in Edam verdwijnen vijf van de acht kleine speelplekken in één wijk. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

De gemeente maakt op deze manier een start met het voornemen in de toekomst te streven naar centrale buurtplekken met voldoende uitdaging voor kinderen vanaf 6 jaar en her en der verspreid over de gemeente wat simpele speeltoestellen voor de allerkleinsten.

Doordat de speelplek bij basisschool ’t Tilletje in Warder is afgeschermd met hekwerk, is deze plek onbereikbaar voor kinderen en daarmee dus ongeschikt als centrale buurtplek. Het college heeft aangegeven al meermaals met bewoners in gesprek te zijn geweest voor een betere of andere locatie, maar dat dit tot dusver niets heeft opgeleverd.

Hoewel de VVD zich afvraagt of het verdwijnen van vijf kleine speelplekken in Edam wel verstandig is in zo een kinderrijke omgeving, is het college van mening dat er in verhouding voldoende speelplekken voor de allerkleinste overblijven.

TV programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.