FC Volendam heeft in een spectaculaire wedstrijd gelijkgespeeld met RKC. Er werd liefst zes keer gescoord. De gastheren uit Waalwijk maakten twee prachtige goals én kregen een rode kaart, de Volendammers kwamen niet verder dan 3-3.

Trainer Hans de Koning zond dezelfde elf namen als vorige week het veld op, alleen de spitspositie was gewijzigd. Cas Peters kwam terug van een blessure en kreeg de voorkeur boven Dani van de Moot, die de afgelopen weken zijn rol overnam. RKC stond voor de wedstrijd drie punten voor op de Volendammers, maar leed vorige week de eerste nederlaag van het jaar tegen Almere City (0-1).

Voorsprong RKC

Het duurde 24 minuten voordat de supporters iets spannends te zien kregen, maar de neutrale toeschouwer werd voor dat geduld beloond. Rechtsback Robin Schouten kon doorlopen en zette voor op Nick Doodeman. Zijn voorzet werd net onderschept. Een minuut later was het raak voor RKC. Jordi van Stappershoef gooide de bal zo in de voeten van de tegenstander. Emil Hansson kreeg de bal, kwam naar binnen en schoot werkelijk prachtig in de rechterkruising.

2-0

Even later kreeg Hansson het weer op zijn heupen. Hij omspeelde Schouten en zette hard voor op Dylan Seys. Die nam hem vol op de pantoffel: 2-0.

In de extra tijd voor rust bracht Peters de Volendammers terug in de wedstrijd. Na goed voorbereidingswerk van Anthony Berenstein gleed de spits de 2-1 binnen.

Spektakel

Een kwartier na rust zag de wedstrijd er heel wat prettiger uit voor FC Volendam. Peters kon van dichtbij schieten, maar zag zijn inzet gekeept door Melle Meulensteen. Hij ging eraf met rood en Boy Deul benutte de penalty door in de kruising te schieten.

Toch kwam RKC weer op voorsprong. Darren Maatsen stond nog geen minuut in het veld toen hij had gescoord. Een mislukte voorzet van de aanvaller werd opnieuw ingebracht en hij was alert. Het was echter nog lang niet gedaan. Peters werd keurig weggestuurd en hij wipte fraai over de uitgekomen Etienne Vaessen: 3-3.

Gelijk

Meer zat er niet in voor beide ploegen. Dat zag er een paar minuten voor tijd niet naar uit. Een Volendamse corner viel namelijk vlak voor de voeten van Darryl Bäly, op nog geen vijf meter van de goal. De verdediger schoot echter tot zijn afgrijzen naast.

FC Volendam staat nu twaaflde met 36 punten. RKC is met 39 punten de nummer negen.

Opstelling RKC: Vaessen; Gaari, Meulensteen, Drost, Quasten; Spierings, Rienstra, Hansson; Seys (Maatsen/67), Sow (Baggerman/85), Tahiri (Mulder/60).

Opstelling FC Volendam: Van Stappershoef; Schouten, Tol, Bäly, Betti (Smal/76); Visser (Vlak/44), Deul, Vlak; Doodeman, Peters, Berenstein.

Bron: NH Nieuws