Geert Heikens wint BG Waarderingsprijs

03 augustus 2021, 09:55 uur

Geert Heikens heeft de BG Waarderingsprijs gewonnen. De Beemsterling is hoofdredacteur van Binnendijks en doet daarnaast vrijwilligerswerk op allerlei fronten, van politiek tot cultuur.

Uit handen van Erica Helder kreeg Geert Heikens de BG Waarderingsprijs. ”De prijs en reacties daarop voelen als een warm bad”, vertelt de kersverse winnaar op Facebook. Heikens is al jaren een icoon in de Beemster. Hij is hoofdredacteur van het blad ‘Binnendijks’ en doet hiermee verslag van het reilen en zeilen in de Beemsterse polder. Daarnaast vult hij zijn dagen met vrijwilligerswerk en het geven van theatrale rondleidingen door Middenbeemster. In 2019 heeft Heikens op eigen initiatief het boek ‘Beemster in Beeld’ samengesteld.

Waarderingsprijs

Jaarlijks wordt de BG Waarderingsprijs tijdens de Beemster Feestweek uitgereikt aan een bedrijf, instelling of persoon. De winnaar heeft de Beemster op een bijzondere wijze op de kaart gezet of zich verdienstelijk gemaakt voor de gemeenschap.

Beemsterlingen konden de afgelopen weken stemmen op drie genomineerden. Naast Heikens waren Breedband Beemster en Hospice Thuis van Leeghwater genomineerd.

Bron: RTV Purmerend – Wesley Dekker

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2023 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.