Op een winderig sportpark Kalverhoek in Wijdewormer hebben Jong AZ en FC Volendam maandagavond 1-1 tegen elkaar gespeeld. Robin Schouten opende op weergaloze wijze de score voor de gasten, waarna invaller Jelle Duin de score in de 75e minuut weer recht trok.

Voor rust had de thuisploeg het initiatief. In de openingsfase waren er kansen voor Reijnders (redding Van Stappershoef) en Jacobs (raakte de bal half). In de tiende minuut kreeg FC Volendam de enige kans van de eerste helft: de vrije trap van Berenstein kopte Visser in, maar Schendelaar redde.

Ook daarna kregen de Alkmaarders nog een aantal goede mogelijkheden. Koopmeiners schoot na een fraaie aanval van Jong AZ naast. Mihalik volleerde de bal in de handen van de Volendam-keeper en schoot na ruim een half uur spelen in kansrijke positie over. Ook Jacobs kreeg nog een goede mogelijkheid, maar hij miste van dichtbij uit een corner het doel.

Ander FC Volendam

De tweede helft was nog maar net begonnen of Deul testte Schendelaar, die Volendams tweede kans tot corner verwerkte. Drie minuten later vond ook Peters de doelman op zijn weg. In de 50e minuut was het bij de derde poging wel raak: Robin Schouten poeierde via de onderkant lat de 0-1 binnen. Kort erna ontsnapte Jong AZ aan de 0-2: twee opeenvolgende schoten van Doodeman en Visser gingen op miraculeuze wijze niet in het doel.

Gelijkmaker Duin

Een kwartier voor tijd kwamen de Alkmaarse talenten tamelijk onverwacht weer langszij. Invaller Duin prikte de bal buiten bereik van Van Stappershoef in de verre hoek. In de slotfase kreeg FC Volendam via Visser nog een grote kans, maar bleek de AZ-keeper andermaal een sta-in-de-weg. Bij Jong AZ verzuimde Mihalik in zeer kansrijke positie zelf af te drukken.

FC Volendam blijft twaalfde met 37 punten uit 27 duels. Jong AZ is nog altijd achttiende met 21 punten. Vrijdag speelt FC Volendam thuis tegen Go Ahead Eagles; Jong AZ treft maandag in Amsterdam Jong Ajax

Opstelling Jong AZ: Schendelaar; Church, Weigelt (Bakker/62), Kramer, Savastano; Koopmeiners (Kunst/61), Jacobs (Duin/59), Goudmijn; Hoedemakers, Mihalik en Reijnders.

Opstelling FC Volendam: Van Stappershoef; R. Schouten, Tol, Baly, Betti; Visser, Deul (Kok/86), J. Vlak; Doodeman, Peters (Kaars/76) en Berenstein (Antwi/82).

Bron: NH Nieuws