Edam – De hernieuwde kennismaking met de 2e klasse is voor EVC niet goed afgelopen. In Zandvoort werd het 2-0 voor de thuisclub, waar EVC eigenlijk wel recht had op een punt.

Zandvoort heeft titelaspiraties en is een zeer ervaren ploeg met een aantal uitstekende spelers die op hoog niveau gespeeld hebben. EVC is natuurlijk jong en onervaren, maar deed in de eerste helft niet voor de gastheer onder. De betere mogelijkheden waren misschien zelfs wel voor EVC. Net de laatste bal niet goed en tot twee keer aan toe een 3 tegen 2 niet goed uitgespeeld. Aan de andere kant behoedde doelman Sjors Out met een redding voor een achterstand.

Doelpunt uit het niets

In de 29e minuut viel uit het niets de 1-0. In de aanval daarvoor was de bal al buiten bereik van Sjors op de paal gekomen. EVC kreeg de bal niet lekker weg en Zandvoort aanvoerder Nigel Berg zette een aanval op, liep om de EVC-verdediging heen en maakte alleen voor Sjors geen fout. Op slag van rust was er nog een goede aanval van EVC waarbij de bal vanaf de rechterkant werd teruggelegd, maar de inzet van Didier Karregat van de lijn werd gehaald.

Tweede helft

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. EVC veelvuldig op de helft van Zandvoort, dat echter nooit in paniek raakte. In het centrum van de verdediging de 45-jarige oud-FC Volendam speler Milan Berck Beelenkamp met naast hem Jeffrey Sam-Sin, ook met ervaring op het hoogste niveau. Deze spelers zoeken altijd de voetballende oplossing en alleen als het echt niet kan gaat de bal lang. De uitvallen van Zandvoort bleven gevaarlijk, maar verdedigend gaf EVC niet heel veel weg en anders was daar altijd nog een prima Sjors.

EVC bleef het proberen

EVC bleef het proberen en met nog een kwartier op de klok werd de achterhoede van Zandvoort helemaal uit elkaar gespeeld. Niek van Diepen zette de aanval samen met Didier op, waarna Niek teruglegde op de inlopende Brian Rossenaar wiens schot ten koste van een hoekschop nog net geblokt werd. De aanval daarna was wellicht nog mooier. Nogmaals werd de Zandvoort verdediging uit elkaar gespeeld en nu mocht Mark Uijlenhoed schuin voor het doel vrij aanleggen. Buiten bereik van de doelman ging de bal precies langs de verkeerde kant van de paal.

Met nog 5 minuten op de klok ging de wedstrijd in het slot. Uit een afgeslagen hoekschop belandde de bal voor de voeten van de helemaal vrij staande Berck Beelenkamp die van dichtbij raak schoot, 2-0. In deze stand kwam geen verandering meer. Verloren van een ervaren tegenstander dat uit het niets een doelpunt kan maken en bij EVC het gevoel dat er meer in had gezeten.

Volgende week is EVC vrij, de week erna gaat de club op bezoek bij FC Weesp en daarna wordt de eerste thuiswedstrijd van het seizoen gespeeld tegen Marken.

Opstelling EVC: Sjors Out, Jan van Straaten, Niek van Diepen (a), Mike van Haarlem (70. Nourdin Rezzak), Vince Mens, Didier Karregat, Jeffrey Karstens, Daniel Kemper (80. Dorus Bos), Vincent Wissels (70. Mark Uijlenhoed), Huub van Maanen, Brian Rossenaar.