Een maatje te groot. Dat kunnen we wel stellen na de 2-6 nederlaag van EVC tegen de gedeelde koploper Jong Holland. Bij tijd en wijle is het veldspel van EVC best in orde, maar veel tekort om het zulke tegenstanders echt moeilijk te maken.

EVC begon goed aan het duel en gaf het eerste half uur prima partij zonder zelf tot grote kansen te komen. De 0-1 na een half uur kwam uit de lucht vallen, maar in de laatste 5 minuten gaven de Edammers het duel weg. Een onnodige strafschop en in blessuretijd nog een goal zorgde voor een 0-3 ruststand.

Direct na rust werd het 0-4 en daarmee leek het nog een lange middag te worden. Daarna viel er in de 70e minuut toch een goede goal van EVC. Een inschuivende Niek van Diepen die aan de rechterkant Vincent Wissels aanspeelde. De voorzet van Vincent kwam bij de eerste paal waar Brian Rossenaar voor zijn man kwam en de bal binnen gleed, 1-4. Niet veel later was de stand 1-6. Dat ging echt veel te makkelijk. Het was Brian die met zijn tweede van de middag de einstand op 2-6 bepaalde.

Doelman Sjors Out viel na 25 minuten geblesseerd uit, maar Roy Bakker bewees vandaag maar weer eens een prima vervanger te zijn. Verder was daar het debuut van Charlie Kuiper. Omdat alle ploegen uit het linker rijtje wonnen van de ploegen uit het rechter rijtje veranderde er onderin niets. Volgende week mag EVC naar Almere voor de wedstrijd tegen Buitenboys.

Opstelling EVC: Sjors Out (Roy Bakker), Hamza el Ouahi (Dani Kohlhoff), Rafael Smit (Charlie Kuiper), Niek van Diepen, Vince Mens, Daniël Kemper (Dennis Molenaar), Ronald Schut (a), Quino Idsinga (Nourdin Rezzak), Jeffrey Schilder, Vincent Wissels, Brian Rossenaar.