In sporthal de Opperdam werd afgelopen zaterdag de topper in de tweede divisie gespeeld, Garage Kil/Volendam DS1 tegen Schuler Afbouw/DOS DS1, stond op het programma. Na 60 minuten spelen stond er een eindstand van 33-25 op het scorebord.

Het eerste doelpunt kwam op naam van DOS, daarna namen de Volendamse meiden de leiding. Binnen 15 minuten stond er een voorsprong van 10-3 op het scorebord.

Langzaamaan kwamen de dames van DOS wat beter in de wedstrijd, waardoor zij enkele doelpunten konden inlopen. Met een stand van 15-11 zochten de dames de kleedkamer op.

Na rust gingen de Volendammers door met het goede spel. Via de cirkel, Priscilla Bergman, werd de voorsprong uitgebreid naar zeven doelpunten. Ook de tweede helft werd de rust en structuur bewaard door de Volendammers.

De dekking was attent en de aanval scherp. Eindstand: 33-25 in het voordeel van de Volendammers. Aankomend weekend staat er weer een belangrijke wedstrijd, tegen Commandeur/VVW op het programma.”

Bron: handbalvolendam.nl