Garage Kil/Volendam is zonder een beslissingswedstrijd te spelen gepromoveerd naar de Eredivisie. Dit door het terugtrekken van de Eredivisie-licentie van Morrenhof Jansen/Dalfsen. Met vijf promoties op rij is dit de eerste keer in de geschiedenis dat zowel de dames als de heren van HV KRAS/Volendam op het hoogste niveau acteren.

Begin dit seizoen maakte Morrenhof Jansen/Dalfsen bekend dat zij het topsportprogramma gingen opdoeken. Moedervereniging SV Dalfsen wilde de Eredivisie-licentie nog overnemen maar wist geen ploeg op de been te brengen dat dit niveau aan kan.

Door de terugtrekking van Dalfsen vervallen de Best of Two wedstrijden tussen Garage Kil/Volendam en Borhave. De ploeg van trainer Ruud van den Broeck neemt de plaats van Dalfsen in, terwijl Borhave zijn ticket voor de Eredivisie behoudt.

Dat dit voor een dubbel gevoel zorgt ziet ook algemeen manager Joost Ooms. “Het is natuurlijk geweldig voor onze club dat er zo’n promotiereeks wordt neergezet. Toch is de manier waarop we de stap naar de Eredivisie maken natuurlijk niet helemaal hoe we het hadden gewild. Wij zijn ook sportmensen en willen altijd winnen. Dat je dan door een administratieve regeling promoveert voelt niet helemaal lekker.”

Ook vindt Ooms het jammer dat voor Dalfsen het doek is gevallen. “De relatie tussen KRAS/Volendam en Dalfsen is altijd goed en constructief geweest. Zij waren jarenlang toonaangevend en dat zij nu de licentie moeten intrekken is een aderlating voor het dameshandbal.”

Uitstekend seizoen

Volendam kende een uitstekend seizoen. De dames eindigden in hun eerste jaar in de Eerste Divisie op een derde plek en kwamen maar twee punten te kort voor directe promotie. In de nacompetitie lieten ze nog eens blijken dat zij die Eredivisie plek het meest verdienen. Met slechts één verliespartij zijn de Volendammers overtuigend op de eerste plaats van de promotiepoule geëindigd.

“We hebben de ambities van KRAS/Volendam niet onder stoelen of banken gestoken. We hebben moeilijke keuzes moeten maken, maar hierdoor is er wel een team van fantastische mensen samengesteld. Zij hebben de club naar ongekende hoogtes getild. Het is nu aan de nieuwe generaties om het dameshandbal in Volendam te houden waar ze horen: in de top. Namens het bestuur van KRAS/Volendam wil ik onze dames, hun begeleiding, sponsoren, vrijwilligers en alle trainers en anderen die jaren lang betrokken zijn geweest bij de opmars van Volendam feliciteren met de promotie naar de Eredivisie. Ook wil ik Borhave feliciteren met de handhaving. We gaan hen komend seizoen alsnog tegenkomen op het veld.”

Huldiging

Garage Kil/Volendam wordt op zondag 26 mei gehuldigd in sporthal Opperdam. Informatie over het tijdstip volgt later.

Bron: handbalvolendam.nl