Afgelopen zaterdag speelde Garage Kil/Volendam haar volgende wedstrijd in de alternatieve eredivisiecompetitie. Deze keer waren de dames van Quintus op bezoek. Een aantal weken geleden werd een oefenwedstrijd tegen Quintus met 2 punten verschil verloren – genoeg drive om nu voor de winst te gaan.

Beide teams streden voor elk punt maar Volendam had weinig grip op de cirkelspeelster en de snelle tegenaanvallen van Quintus. Na 10 minuten spelen stond de stand op 4-9 in het voordeel van Quintus. Volendam had moeite gaten te vinden tussen de verdediging van de tegenstander en na wat rommelig spel en technische fouten van Volendam liep Quintus na 15 minuten spelen uit naar 5-12.

Ondanks de vele combinaties en afstandsschoten van Volendam werden er moeilijk doelpunten uit gesleept. De Volendamse dekking herpakte zich, waardoor de aanval ook beter ging en na 20 minuten was de stand 8-14. Volendam zette aan en kwam terug, waarmee de rust werd ingegaan met een stand van 13-17.

In de tweede helft moest Garage Kil/Volendam echt laten zien wat ze waard was. Volendam had nog steeds moeite gaten te vinden tussen de dekking van Quintus. Quintus wist daarentegen wel telkens de snelle break-out te lopen en te scoren, waarmee de stand na 40 minuten spelen op 16-23 stond.

Volendam bleef moeite hebben met de sterke dekking van Quintus, maar bleef proberen om punt voor punt dichterbij te komen. Quintus liep uit en na 50 minuten spelen was de stand 21-30. Het werd steeds lastiger voor Volendam om hier nog een punt uit te slepen maar de dames bleven vechten. Quintus bleef gaan en ondanks nog een aantal mooie Volendamse doelpunten wist Garage Kil/Volendam geen punten te pakken. De wedstrijd eindigde met een stand van 24-35.

Bron: handbalvolendam.nl