Frank Keijzer en Daisy Correia gaan voor het Metropole Orkest

18 juli 2017, 11:05 uur

Frank Keijzer en fadozangeres Daisy Correia voeren samen de lijst aan van de Noord-Hollandse kanshebbers in de wedstrijd om een nummer met het prestigieuze Metropole Orkest op te nemen.

“Eigenlijk wist Daisy Correia niet eens dat ze voor deze wedstrijd opgegeven was door een fan”, zegt Frank Keijzer. “Hoe geweldig is het nu dat we aan de rand van de top 5 staan.”

“De Portugese fado heeft enigszins iets weg van de Volendamse palingsound”, zegt de in Volendam bekende pianist, pianoleraar en koorleider. Het gaat over de saudade ofwel ‘de heimwee en weemoed’.

Frank, die Daisy vanuit het conservatorium kent, geeft aan dat de fado voor hem onbekend terrein was, maar dat hij zich gelijk thuis voelde bij deze muziekstijl.

Ondertussen staat hij al bijna 10 jaar samen met Daisy en band op het podium. Een paar jaar geleden zong Daisy een duet met Jan Dulles. Naast de warme klank van deze twee stemmen, smolten deze twee talen ook heel goed samen. En nu krijgen Frank en Daisy de kans om met het Metropole Orkest te mogen opnemen.

Het Metropole Orkest heeft een goede reputatie als pop- en jazzorkest, in binnen- en buitenland. Zij zijn nu op zoek naar een samenwerking met nieuwe of gevestigde Nederlandse artiesten.

Het publiek mag door te stemmen bepalen met wie het orkest gaat samenwerken. Zo’n 650 artiesten en bands zijn aangemeld.

Op 1 juni jl. gingen de vijftig inzendingen met de meeste stemmen door naar de tweede en tevens laatste stemronde. Deze stemronde duurt tot 1 augustus, 12.00 uur. Stemmen kan via www.mo.nl/met .

Frank en Daisy hopen uiteraard nog veel stemmen te mogen krijgen, want de nummer 1 positie ligt zeker nog binnen bereik!

Foto: Aangeleverd

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.