Flinke verbetering N247 tussen Monnickendam en Volendam

25 januari 2023, 12:58 uur

Monnickendam/Volendam – Provincie Noord-Holland verbetert tussen Monnickendam en Volendam de bereikbaarheid en verkeersveiligheid. Op dat deel van de N247 wordt een kruispunt aangepast zodat bus- en autoverkeer beter doorstromen. Er wordt een nieuw fietspad aangelegd en andere fietspaden worden verbreed. Ook komt er een vrij liggende busbaan en worden P+R-voorzieningen uitgebreid. Dit allemaal in combinatie met groot onderhoud. Door werk slim te combineren worden hinder en verspilling beperkt.

Het werk aan de N247 tussen Monnickendam en Volendam wordt dit jaar aanbesteed en in 2024 en 2025 uitgevoerd. Het is een van de deelprojecten van het programma Bereikbaar Waterland. Met het programma werken provincie Noord-Holland en de Vervoerregio Amsterdam samen met de gemeenten Waterland, Purmerend, Edam-Volendam en Amsterdam. De verkeersveiligheid moet daarbij verbeteren en de leefbaarheid en de natuur mogen er niet op achteruitgaan.

Oplossing bij Het Schouw in de maak

Een ander deelproject binnen het programma is het kruispunt bij Het Schouw. Het verkeer loopt hier dagelijks snel vast. In oktober 2021 besloot de provincie om het werk aan het deelproject bij Het Schouw tijdelijk stil te leggen. Het bleek dat door de grondwaterstanden de gekozen oplossing met onderdoorgangen voor het verbeteren van de verkeersdoorstroming op het kruispunt niet uitvoerbaar was. “Het gaat anders, maar we gaan door”, zei gedeputeerde Jeroen Olthof toen. Een studie die dit haar wordt uitgevoerd kijkt naar haalbare oplossingen, waarna één van die oplossingen wordt uitgewerkt tot een voorlopig ontwerp.

Meer informatie

Zie voor meer informatie www.bereikbaarheidwaterland.nl Met vragen kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via telefoonnummer 0800 – 0200 600 (gratis) of per e-mail: [email protected] Berichten over werk in de regio zijn ook te volgen via de regionale Facebookpagina @ZaanstreekWaterland

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2023 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.