Finale van de Waterlandse Popprijs in de PX

06 oktober 2021, 09:25 uur

De finale van de Waterlandse Popprijs (WAPP) vindt op 15 oktober plaats in PX te Volendam. Uit meer dan 30 inzendingen zijn er 5 finalisten gekozen van singer-songwriters, rappers tot rockbands. De finalisten van de WAPP, the Cruz, KVBA, Roy de Smet, Jacob D. Edward en Kompas laten dan zien wat ze in huis hebben. Op basis van het optreden wordt er gekeken wie een passende act kan zijn voor één van deze festivals in de regio zoals het Klaphek festival, Parckpop Ilpendam, Kaaspop, Singelfestival en Reuring.

De optredens zijn gratis maar je moet wel een kaartje reserveren via: www.p3purmerend.nl. Daar vind je ook de laatste regels rondom een bezoek aan P3.

Kom naar de finale van de Waterlandse Popprijs. Verwacht dichtende woordkunst en storytelling van het hiphop collectief Kompas intrigerende gevoelige en rauwe nummers van folky songwriter Jacob D. Edward en Engelstalige diepgaande rap van KVBA. De muziek van Roy de Smet is een eigentijdse en eigengereide toevoeging aan de songwriter-traditie en de extravagante ‘Sta op en Dans’ show van The Cruz wil je zeker niet missen.

Dit najaar hebben alle finalisten in verschillende zalen opgetreden om hiermee ervaring op te doen met het spelen in een verschillende setting variërend van een poppodium, dorpshuis, een muziekcafé en een Kerk. Ze zijn hierin begeleid door een eigen coach met bekende namen uit het vak: Tim Knol, Phil Tilli, Steven Engel, Ruben Hoeke en Remon de Jong.

De Waterlandse Popprijs is een competitie voor Waterlandse bands, singer-songwriters, rappers en volkszangers in de gemeenten Purmerend, Waterland, Edam-Volendam, Beemster en Landsmeer. Het is meer dan een competitie alleen, met de WAPP wordt lokaal talent ontwikkelt en gestimuleerd. De Waterlandse Popprijs is een initiatief van Dorpshuis Ilpendam, De Harmonie, De Keyzerin, Pop- en Cultuurpodium P3 en Pop- en Cultuurpodium PX.

Fotograaf: Dick Jonkers

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.