Festival @PX

15 september 2021, 10:29 uur

Op 25 september slaan PX, Singelfestival en Kaaspop de handen ineen om een spetterend indoorfestival voor jullie te organiseren in PX.

Dit jaar is het voor het Singelfestival niet mogelijk om een regulier festival te organiseren. De eerstvolgende editie is namelijk de 40e en dat wil men goed vieren zonder beperkingen en daarom wacht men liever nog een jaar. Kaaspop heeft dit jaar ook niet kunnen doen wat ze willen doen en PX vind het heel erg leuk om met beide festivals samen iets te organiseren dus 25 september worden de handen ineengeslagen.

25 september wordt PX het indoor festival terrein met elementen van het Singelfestival en van Kaaspop. Ook in het programma proef je de sfeer terug. Zoals altijd wordt er gestart met een lokale band die grote potentie heeft. Dit keer is dat Lorem Ipsum. De band met frontvrouw Michelle Tuijp brengt eigen muziek, maar ook covers van bands als the Smiths en PJ Harvey. Verwacht een set met lekker dansbare rock’n roll.

Uit Engeland komt de hippieband Bee Meru. De band rondom frontman Billy Merrick maakt psychedelische folk rock. Billy schreef de songs tijdens zijn verblijf in de wildernis van Italië.

Hang Youth is een radicale hardcore pop-punkband uit Amsterdam, die bewust het midden houdt tussen een kwade tweet, een serieuze band en een kunstproject. Hun ultra-kwade, ultra-korte nummers duren vaak niet langer dan een minuut. Hang Youth is hip, Hang Youth is booming, Hang Youth moet je zien!

Als afsluiter van de avond is een van de Singelfestival favorieten van de afgelopen jaren terug gehaald; Convoi Exceptional. Deze live-dance act krijgt de hele tent op zijn kop. Houd je niet van dansen? Pech, er is geen keuze! Je voeten nemen de controle over.

Naast het programma op het grote podium draait Radio Dwars de hele avond in het buurtcentrum waar je even kunt viben op de lekkerste muziek.

Er wordt deze avond met de Corona check app gewerkt, omdat dan de 1,5 meter losgelaten kan worden en het festival gevoel dan beter tot zijn recht komt.

zaterdag 25 september | Deur open: 18:30 uur

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.pxvolendam.nl

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.