FC Volendam zonder verrassingen tegen FC Den Bosch

Het elftal van FC Volendam zal zonder wijzigingen aantreden tegen FC Den Bosch. Volendam bezet momenteel de dertiende plaats op de ranglijst, maar zal met vertrouwen afreizen naar de huidige nummer twee.

“Wij kunnen veel tegenover ploegen zetten die goed kunnen voetballen”, meent trainer Hans de Koning. “We gingen ook lastige wedstrijden tegemoet tegen Jong Ajax en Sparta, maar daar hebben we wel vier punten uit gehaald.” FC Volendam speelde vorige week vrijdag gelijk tegen de Rotterdammers en een week eerder werd er op De Toekomst met 1-3 gewonnen van Jong Ajax.

Afgelopen dinsdag werd er geoefend tegen FC Utrecht en dat duel werd met 1-0 gewonnen. “Het was vooral bedoeld om ervoor te zorgen dat jongens die weinig tot geen speeltijd krijgen zich goed konden laten zien”, aldus De Koning. “Dat neem ik nu zeker weer mee, maar het heeft geen invloed op de basiself.”

Lees ook: FC Volendam wint oefenduel van FC Utrecht

Wel betekende het voor Mitchel Michaelis de eerste negentig minuten speeltijd sinds zijn gezichtsblessure. Hij brak voor de winterstop zijn jukbeen en oogkas. Nu hij weer fit is zal hij morgen in ieder geval deel uitmaken van de wedstrijdselectie. Ook Erik Schouten en Roy Tol maakten voor het eerst in lange tijd minuten. Gijs Smal ontbreekt in Noord-Brabant, hij kampt met een liesblessure.

FC Volendam treedt vanavond om 20.00 uur aan in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch.

Bron: NH Nieuws

© 2019 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.