Mawouna Amevor verdedigt de komende twee seizoenen de clubkleuren van FC Volendam. De 32-jarige verdediger ruilt het blauw-wit van FC Eindhoven, waar zijn contract afliep, in voor het Volendamse oranje. De overeenkomst met Amevor bevat de optie voor nog één seizoen.

Rotterdammer Amevor was sinds 2020 sterkhouder én aanvoerder bij FC Eindhoven. De ervaren en fysiek sterke centrale verdediger met Togolese roots debuteerde in 2010 voor FC Dordrecht in het betaalde voetbal. Amevor kwam achtereenvolgens uit voor Go Ahead Eagles, Notts County (Engeland), CR Al Hoceima (Marokko), Chonburi FC (Thailand), Persela Lamongan (Indonesië) en dus FC Eindhoven. Ook kwam hij acht keer uit voor de nationale ploeg van Togo. Amevor kwam tot 361 wedstrijden in het betaalde voetbal en scoorde 25 keer. De Rotterdammer is na Daan Steur, Daniël Beukers en Alex Plat de vierde nieuwe aanwinst voor de Volendammers. Henk Veerman verlengde onlangs zijn contract tot 2026.

‘Ervaring en topsportinstelling’

Amevor ziet de overstap naar de Volendamse Dijk als een mooie nieuwe stap in zijn loopbaan. “FC Volendam sprak al in een vroeg stadium hun interesse naar mij uit. Dat gaf me gelijk een goed gevoel. Ik zie het voor mij persoonlijk als een mooie stap met nieuwe uitdagingen en kijk uit onderdeel uit te maken van een nieuw, sterk team.”

Aanstaand technisch directeur Patrick Busby haalt met Amevor voetballende én leidinggevende kwaliteiten binnen. “Mawouna brengt ervaring en een topsportinstelling met zich mee. We hebben bewust voor zijn profiel gekozen om leiding te geven aan de verdediging. Amevor beschikt over specifieke karakteristieken die in onze ogen horen bij een centrale verdediger. Hij kan verdedigend en aanvallend koppen, is sterk in duelleren, communiceert goed, heeft duelkracht en kan dribbelen richting middenlijn. Maar ook verdedigen op de middenlijn met ruimte in de rug corrigeert hij goed. Met Mawouna halen we een directe versterking in huis.”