FC Volendam heeft in een aantrekkelijk duel onverdiend met 1-0 verloren van Almere City FC. Volendam was het grootste deel van de wedstrijd de betere ploeg en kreeg ook de meeste kansen, maar de afwerking ontbrak. Bovendien werd er ook nog een penalty gemist.

Trainer Wim Jonk zag weinig reden om zijn basis te veranderen tegen Almere City FC. Dat betekende dat aanwinst Jelle Duin op de bank begon. Bovendien kon Jonk nog geen beroep doen op de andere aanwinst, Francesco Antonucci, die was opgeroepen voor België U21. Boy Deul is voorlopig nog niet inzetbaar na een operatie aan zijn rug.

Snelle achterstand

FC Volendam leek sterk te beginnen aan het duel met Almere City, maar keek in de derde minuut al tegen een achterstand aan. Geklungel in de verdediging van Volendam leverde Almere drie schotkansen achter elkaar op. De eerste twee werden gekraakt, maar de derde van Niek Vossebelt werd door Shayon Harrison van richting veranderd, waarna keeper Nordin Bakker kansloos was.

Penalty gemist

Volendam werd weer sterker en kreeg na bijna twintig minuten spelen een penalty na hands van Vossebelt. Zakaria El Azzouzi schoot de bal vervolgens keihard tegen de onderkant van de lat, zodat de stand 1-0 bleef. Twee minuten later kon Smits een gekruld schot van Noah Fadiga maar net over de lat tikken. Het wachten was in die fase op de goal voor de Volendammers. Maar de ploeg moest ook op blijven letten bij de zeldzame uitbraken van Almere. Bijna werd de stand gelijkgetrokken door een eigen doelpunt van Radinio Bakker, maar zijn keeper kon de bal nog net naast tikken.

Grote kans Volendam

Meteen na de rust scoorde Nick Doodeman met een voorzet bijna meteen de gelijkmaker. Keeper Smits kon de bal maar net over de lat tikken. Na een uur spelen werd Almere een minuut of tien de sterkere ploeg. Dat resulteerde onder meer in een levensgrote kans voor Jelle Goselink die een voorzet in het zijnet kopte. Niet lang daarna probeerde Anwar Bensabouh achter het standbeen langs te scoren en ook een schot van hem ging maar net naast het doel van keeper Bakker.

Slotoffensief Volendam

Volendam herstelde zich toch weer van de korte inzinking en de ingevallen Darius Johnson was dicht bij de 1-1 met een kopbal uit een voorzet van Doodeman. Ook de ingevallen Jelle Duin kreeg nog een goede kans, waarbij Balker met een sliding een treffer voorkwam. Harrison was in de extra tijd nog dicht bij de 2-0. Het slotoffensief van de ploeg van trainer Wim Jonk leverde uiteindelijk de gelijkmaker niet meer op.

Opstelling Almere City FC: Smits; Van Vlerken, Balker, Mirani, Blackson (Koppers/78); Kip (Kaandorp/61), Vossebelt (Bensabouh/61), Loen; Goselink, Harrison, Hunte.

Opstelling FC Volendam: Bakker; Fadiga, M. Tol, Eerdhuijzen (Johnson/60), Smal; Visser, A. Plat, J. Vlak; Doodeman, El Azzouzi (Duin/73), Murkin (Kaars/60).