FC Volendam heeft 1-1 gelijk gespeeld tegen Jong AZ. Lang hadden de Volendammers het initiatief, maar in de slotfase besliste Vince Gino Dekker anders.

De wedstrijd in het KRAS Stadion in Volendam trok niet veel toeschouwers. Het was betrekkelijk stil, maar dat veranderde al heel snel na het fluitsignaal. Rechtsback Robin Schouten brak door aan de rechterkant en gaf voor. Keeper Jasper Schendelaar redde half en Teije ten Den kon zo binnentikken. FC Volendam had eigenlijk uit moeten lopen in de eerste helft, maar de thuisclub miste grote kansen. Joey Veerman had pech; na een kort half uur moest de middelvelder hinkend het veld verlaten.

Cas Peters, de nieuwste aanwinst van FC Volendam, startte op de bank en mocht in na een uur debuteren. De spits kwam over van FC Emmen, waar hij twee seizoenen goed speelde. Vorig jaar kreeg hij echter weinig speelminuten, vandaar dat hij op zoek ging naar wat nieuws.

Voor de fans van FC Volendam was het niet echt rustig kijken. Weliswaar was er een voorsprong, maar Jong AZ kwam een paar keer gevaarlijk uit de hoek. De Volendammers konden het afmaken na een corner, waaruit het de hele wedstrijd gevaarlijk was. Kevin Visser kopte echter rakelings naast.

Jong AZ knokte zich door de wedstrijd heen en dat werd beloond in de 83e minuut. Ferdy Druijf kopte een scherpe voorzet van Vince Gino Dekker binnen achter keeper Jordi van Stappershoef. Daarmee pakte het toch een punt en liet FC Volendam achter met een kleine kater: 1-1.

Opstelling FC Volendam: Van Stappershoef, Schouten, Tol, Bäly, Kok, Plat, Doodeman, Veerman (Vlak/28), Ten Den, Visser (Stroo/83), Antwi (Peters/64).

Opstelling Jong AZ: Schendelaar, Church, Weigelt, Bergsma, Wijndal, Reijnders, Dekker, Hoedemakers (Duin/77), Druijf, Jacobs, Kaandorp (Koreniuk/63).

Bron: NH Nieuws