FC Volendam-trainer Hans de Koning: “Je moet goed starten”

Vrijdagavond begint in de Keuken Kampioen Divisie de vierde periode. FC Volendam hoopt zich in deze laatste periode te kunnen plaatsen voor de play-offs. Tegenstander SC Cambuur wil hetzelfde. Trainer Hans de Koning hamert op een goede start.

Met slechts twee zeges in negen wedstrijden kijkt FC Volendam niet terug op een zeer succesvolle derde periode. Op de rangslijst is de ploeg van De Koning na de nederlagen tegen Go Ahead (0-1) en FC Twente (5-0) op de vijftiende plek terug te vinden. De Koning: “Ik heb het ook tegen de jongens gezegd: Je moet die vierde periode gewoon hartstikke goed starten. We proberen de punten in huis te houden. Dan start je goed en doe je ook goede zaken op de ranglijst.”

Visser, Baly én Antwi in de basis

Aanvoerder Kevin Visser en Darryl Baly keren na een schorsing terug in het elftal. Rodney Antwi behoudt zijn plek. Het ligt voor de hand dat Ties Evers en Gerry Vlak weer naar de bank verhuizen en dat Anthony Berenstein daar ook zit. “Misschien”, reageert De Koning. “We hebben wat voor ogen, maar dat willen nog voor onszelf houden. We hebben daar deze week twee keer op getraind en dat gaf een goed gevoel.”

Bron: NH Nieuws

© 2019 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.