FC Volendam heeft met 1-0 gewonnen van Jong FC Utrecht. De voetballers uit het vissersdorp creëerden veel kansen, maar scoorden slechts éénmaal.

Bij FC Volendam was de stemming opperbest na de overwinning op Jong Ajax eerder deze week. Toch waarschuwde trainer Wim Jonk zijn ploeg op voorhand voor Jong FC Utrecht, volgens hem is de ploeg uit de Domstad een “linke ploeg met veel beweging en kwaliteit.” De voetballers uit het vissersdorp moesten dat doen met Mohamed Betti binnen de lijnen. De rechtsback verving de niet fitte Noah Fadiga.

Het scheelde niets of de Volendammers hadden een droomstart gemaakt. Jari Vlak besloot vanaf ruime afstand op het doel van Fabian De Keijzer te vuren. De doelman keek roerloos toe hoe de bal boven hem keihard op de lat knalde. De Volendammers kwamen goed voor de dag en de bal ging goed rond. Ook werden de nodige kansen gecreëerd in de eerste helft, onder andere door Martijn Kaars. De aanvaller kon de bal op de lijn binnenschieten, maar twee verdedigers van Jong Utrecht voorkwamen dat in een ware scrimmage. De bal die dat mogelijk maakte kwam van Nick Doodeman. Jelle Duin kon ook scoren, maar raakte op het beslissende moment uit balans en schoot over. Doodeman had zelf ook moeten scoren in een ware kansenregen, maar zijn inzet ging rakelings naast.

Kansen zat voor Volendam

Ook in de tweede helft stichtte de ploeg van Jonk gevaar. Drie minuten na rust had Doodeman een fraaie kans om het openingsdoelpunt te maken. Doelman De Keijzer tikte de bal na een hard schot voor de voeten van de aanvaller, maar zijn schot werd goed geblokt door een Utrechts been. Even later miste hij een megakans voor open doel.

Het kon bijna niet uitblijven, maar alsnog was de opluchting in Volendam groot toen Kaars de bevrijdende openingstreffer maakte. Hij kwam goed voor en gleed de voorzet van Jari Vlak binnen.

De Volendammers kregen nog meer kansen, maar die gingen er niet in. Zo bleef het spannend aan De Dijk. Jonk wisselde de ene Vlak voor de andere: Jari mocht plaatsmaken voor broer Gerry. Die ondernam een poging tien minuten voor tijd, maar zijn schot miste richting. Zonder veel moeite speelde Volendam de wedstrijd uit: 1-0. De ploeg van Jonk heeft nu 21 punten en staat op de tiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Opstelling FC Volendam: Bakker; Betti, Tol, Van de Ven, Smal; Antonucci, Visser, J. Vlak (G. Vlak/74); Doodeman, Duin, Kaars (Johnson/81).

Opstelling Jong FC Utrecht: De Keijzer; Mokono, St. Jago (Van der Velden/46), Mamengi, Culhaci; Van Rooijen, Velanas (Van den Berg/69), Lonwijk; Maddy, Arweiler (Hilterman/67), Acheffay.

Bron: NH Nieuws