Volendam – In een voor de toeschouwers spectaculaire wedstrijd, heeft FC Volendam 3 punten met strijd binnengehaald. De ploeg van Wim Jonk won met 3-2 van FC Groningen door doelpunten van Gaetano Pio Oristanio, Calvin Twigt en Robert Mühren. Flip Klomp maakt in de 84e minuut zijn debuut in de Eredivisie en Francesco Antonucci keerde na lang blessureleed weer terug op het veld.

Het eerste doelpunt viel in de 20e minuut toen de verse debutant van FC Groningen de fout in ging en Oristanio het doelpunt op zijn naam kon zetten. Het collectief van FC Volendam maakt weinig fouten in de eerste helft, maar wist weinig kansen te creëren. Derry Murkin had na een solo bijna de 2-0 op zijn slof maar Groninger keeper Verrips wist de bal te keren.

De bezoekers kwamen kort na rust op gelijke hoogte. De andere nieuweling Johan Hove, die vlak voor de pauze nog een kans verprutste, schoot van dichtbij nu wel raak. Even leek het erop dat Groningen het licht zag, maar Volendam keeper Oristanio gaf weinig toe.

Na de 2-1 van Calvin Twigt (Volendam) en de gelijkmaker van Ricardo Pepi (Groningen), zat het publiek op het puntje van hun stoel toen Robert Mühren de bal erin liep bij de tweede paal. Oristanio had ook bij de winnende treffer een belangrijk aandeel, met de assist. In het resterende kwartiertje waren er nog kansen voor beide ploegen. De eindstand was voor het Volendam publiek, maar zeker ook voor de selectie een opluchting.

Aan de spelhervatting moet nog wel wat gesleuteld worden. Meerdere doelpunten, net als vandaag, ontstaan uit een spelhervatting of corner. Volgende week komt AZ op bezoek. Een ploeg die verzorgt voetbal speelt, maar ook een keeper heeft die er wel eens naast zit.