FC Volendam heeft de eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen de amateurs van Purmersteijn winnend afgesloten. Vorig jaar boden de Purmerenders nog prima tegenstand (2-2), maar zaterdag was de ploeg van de nieuwe trainer Wim Jonk duidelijk een maatje te groot: 0-6.

FC Volendam startte met aanwinst Zakaria El Azzouzi in de spits. Daarnaast speelde Darius Johnson, die op stage is bij de Volendammers.

Halverwege de eerste helft kwam Volendam op voorsprong via El Azzouzi na een mooie aanval. Purmersteijn was aanvallend onmachtig en had nog twee goals tegen kunnen krijgen. Martijn Kaars en Jari Vlak misten dotten van kansen.

Volendam loopt uit

Het ging alsnog hard in de tweede helft. Gijs Smal tekende acht minuten na rust voor de tweede treffer op aangeven van Nick Doodeman. Gerry Vlak zorgde voor de 0-3 door een pass van Nick Runderkamp. FC Volendam denderde door via Cas Peters (onderkant lat), Derry Murkin en Darryl Baly: 0-6.

De volgende oefenwedstrijd van de Volendammers is volgende week in en tegen Heerenveen. Een week later staat de open dag van de club gepland in het KRAS Stadion. Dan wordt er geoefend tegen Heracles Almelo.

Opstelling FC Volendam: Bakker; Plat, Tol, Eerdhuijzen, Smal; Plat, Vlak, Veerman; Kaars, El Azzouzi, Johnson.

Bron: NH Nieuws