Volendam – Wie na de twee overwinningen afgelopen weken hoopte op een opgetogen voetbalavond tegen Excelsior, kwam heel bedrogen uit. FC Volendam speelde op Kralingen een volledig kansloze wedstrijd.

Al in de eerste minuten liet FC Volendam zien, dat het niet naar Kralingen gekomen was om uitsluitend met negen man achter de bal te spelen. Dat gaf ruimte aan Excelsior om steeds diep te kunnen gaan. Al snel nam FC Volendam steeds meer initiatief. Er leek dan ook geen vuiltje aan de lucht, toen de thuisclub een corner mocht nemen. Filip Stankovic werd enigszins gehinderd, maar niet zo dat hij kansloos was. Toch viel de bal onverwachts naast hem op de benen van Damon Mirani die ongelukkig in eigen doel scoorde.

Door die enorme tegenvaller stortte de ploeg meer in dan voorzien was. Van het gedurfde eigen spel was niets meer over. FC Volendam creëerde in de hele eerste helft geen enkele kans, wel een aantal hoekschoppen. Excelsior daarentegen genoot zichtbaar van de enorme ruimte die FC Volendam achterin openliet. Dat kostte kort voor rust bijna een tweede goal. Filip Stankovic zat er maar half aan, via de paal en een kluts van spelers verdween de bal uiteindelijk toch weer het veld in. Met 1-0 brak de rust aan.

In de kleedkamer is ongetwijfeld hardop gevloekt. De staf mocht een oplossing bedenken om de aanvallende kracht die FC Volendam soms wel had laten zien, omgezet kon worden in doelrijpe kansen. Maar het leverde niets op. Excelsior nam het initiatief en schiep zich een paar handen vol heel grote kansen. FC Volendam stelde daar amper iets tegenover. Van het voetbal waarmee Sportclub Cambuur en RKC Waalwijk werden afgebluft, was in Rotterdam helemaal niets te zien.

Met de tweede goal die Excelsior eindelijk wist te scoren, kwam ook de vertekende eindstand op het bord. Aan dit doelpunt ging een totaal mislukte dieptepass op Darryl van Mieghem vooraf. Excelsior nam makkelijk over en liet Azarkan eenvoudig voor 2-0 zorgen. Alleen Carel Eiting had in dit tweede speelbedrijf een klein kansje. Voor de rest gebeurde er voor de 400 meegereisde Volendamsupporters helemaal niets. Een wedstrijd om gauw te vergeten, een die de benen weer diep in de modder neerzet.

Met Ajax uit komende donderdag voor de boeg en volgende week FC Groningen thuis zal er binnen de spelersgroep en staf toch wel enige discussie zijn om de draad weer op te pakken twee zwaluwen leken de zomer aan te kondigen, maar wat op Kralingen getoond werd had meer weg van een valse winter.