FC Volendam heeft voor de derde keer op rij gewonnen in de eerste divisie. Op bezoek bij Roda JC wonnen de voetballers van Wim Jonk in een doelpuntrijk duel met 2-3.

Roda JC kent een uiterst onrustig seizoen en won 25 oktober voor het laatst in de eerste divisie. Wim Jonk waarschuwde vooraf dat juist dat gegeven de Limburgers extra motivatie kon geven. De trainer van FC Volendam had voor het treffen met Roda JC weer de beschikking over Kevin Visser en Micky van de Ven. Ze keerden beiden terug na een week ziek te zijn geweest.

Overwicht FC Volendam

De Volendammers waren in de gehele eerste helft de betere ploeg. Nick Doodeman, Noah Fadiga en Jari Vlak schoten allen op doelman Tom Muyters, die de pogingen pakte. Francesco Antonucci en Doodeman raakten ook nog eens de paal. Nadat Martijn Kaars net langs het doel kopte, was het duidelijk dat het slechts wachten was op het doelpunt van FC Volendam. Vijf minuten voor rust gebeurde dat ook. Kaars werd slim weggestoken door Antonucci en schoot knap tegendraads binnen. Met een 0-1 voorsprong voor de Volendammers zochten de ploegen de kleedkamer op.

Het was alsof de ploegen vonden dat er wel wat meer doelpunten gemaakt mochten worden in de tweede helft. Er vielen namelijk liefst drie doelpunten in de negentien minuten na rust. Eerst haalde Roda JC-middenvelder Antonio Cotán hard en goed uit toen een afvallende bal voor zijn voeten kwam. Hij liet Nordin Bakker kansloos.

Doelpuntenregen

Vijf minuten later zette Kaars de Volendammers weer op voorsprong, van heel dichtbij. De Limburgers protesteerden nog omdat ze buitenspel zagen in de actie, maar scheidsrechter Martin van den Kerkhof keurde de 1-2 goed. Even tijd om adem te halen kregen de mannen van Wim Jonk niet, want weer werd er gescoord. Jordy Croux profiteerde van een inschattingsfout van Van de Ven en maakte gelijk.

Deul en Murkin

De doelpuntenregen was nog niet ten einde. Eerst knalde Iké Ugbo tegen de paal van FC Volendam. In de tegenstoot zorgde invaller Boy Deul voor de 2-3. Hij omspeelde twee spelers, keek goed om zich heen en gaf de assist. Derry Murkin hoefde de bal alleen maar in te schuiven.

Daarna was het hopen voor de Volendammers dat de tijd snel om zou gaan. Dat ging het niet, maar toch bleef het 2-3. FC Volendam heeft 46 punten en staat nog altijd vierde.

Opstelling Roda JC: Muyters; Durwael, Werker, Verburgh (Bisseck/81), Gunst; Roesch (Prtajin/86), Klaasen, Cotán; Croux, Ugbo, Alberg (Remans/46).

Opstelling FC Volendam: Bakker; Fadiga (Deul/70), Visser, Van de Ven, Smal; Antonucci, Plat, Vlak; Doodeman (Betti/70), Kaars, Murkin.

Bron: NH Nieuws