Voor FC Volendam wacht vanavond een mooi affiche tegen topclub PSV. De Eindhovenaren reizen af naar het Kras Stadion, waar om 21:00 afgetrapt wordt voor de wedstrijd in de TOTO KNVB Beker.

Na de 0-1 overwinning op bezoek bij Cambuur, voelde het 0-0 gelijkspel tegen FC Dordrecht van afgelopen vrijdag als een verlies. De opponent van dinsdag van een heel andere orde. Maar het feit dat FC Volendam tegen ploegen uit de bovenste helft van de Keuken Kampioen Divisie goede boekte, geeft vertrouwen voor het bekerduel met de Eindhovenaren. Het wordt voor de Volendammers het eerste duel in dit bekertoernooi. De wedstrijd in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker tegen ODIN’59 kon vanwege de coronasituatie niet doorgaan, terwijl FC Volendam de ronde erna werd vrijgeloot. In die ronde versloeg PSV op de Vijverberg De Graafschap met 1-2.

Doelpuntenfestijn

PSV bezet momenteel de derde plek in de Eredivisie. De Brabanders wonnen hun laatste wedstrijd op bezoek bij Sparta. In een waar doelpuntenfestijn werd het 3-5 voor de mannen van Roger Schmidt. Bij PSV is Donyell Malen de gevaarlijkste spelers. De aanvaller was al goed voor zeventien doelpunten dit seizoen. Hij wordt bediend door linksback Philpp Max die al betrokken was bij elf treffers, waarvan hij er vijf zelf maakte.

Bij PSV komen we een oud-FC Volendam speler tegen. André Ooijer is lid van de technische staf, hij maakte zijn debuut in het professionele voetbal bij FC Volendam. Daarnaast hebben aan Volendam-zijde coach Wim Jonk en keeperstrainer Edwin Zoetebier een verleden in Eindhoven.

Lang spannend

FC Volendam en PSV speelden al 52 keer tegen elkaar. De Volendammers wonnen vijf keer van de Eindhovenaren en speelden tien keer gelijk. Het laatste affiche was ook in beker verband. Op 26 oktober 2017 reisde PSV ook al af naar De Dijk. Van de huidige selectie speelden Nick Doodeman en Kevin Visser ook in die wedstrijd. Zij blikken in de video onderaan de pagina terug op die wedstrijd.

De Wijdbroeken wisten, in een vol Kras Stadion, de wedstrijd lang spannend te houden door er met 0-0 na negentig minuten een verlenging uit te slepen. Doelman Hobie Verhulst groeide met enkele fantastische reddingen bijna uit tot dé bekerheld. Maar in de tweede helft van de verlenging moesten de Volendammers toch hun meerdere erkennen. Marco van Ginkel en Hirving Lozano bepaalden de eindstand op 0-2 na 120 minuten voetballen. De laatste overwinning op PSV dateert uit het seizoen 93’/94′, toen FC Volendam met 3-2 won. Na een 0-2 achterstand bogen de Volendammers de stand om door doelpunten van André Wasiman, Miroslav Stefanovic en Jorg Smeets.