FC Volendam boekt bij TOP Oss de vierde competitiezege op rij

15 november 2019, 22:54 uur

FC Volendam heeft vrijdagavond in Oss de vierde competitiezege op rij binnengesleept. Het Andere Oranje kwam vroeg in de wedstrijd op achterstand, maar herpakte zich snel en won uiteindelijk met 1-2. Door de overwinning blijft Volendam meedoen in de strijd om de tweede periodetitel, waarin het op dit moment gedeeld koploper is.

Ondanks dat er in de eerste helft niet overdreven veel kansen vielen te noteren, stond er in de pauze al een stand van 1-2 op het scorebord. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd leverde direct een doelpunt op voor de Brabanders. Na een fijne combinatie met Lars Hutten rondde Philippe Rommens af voor de 1-0. De ploeg van trainer Wim Jonk wist zich na die vroege tegenslag echter weer snel op te richten en kwam via een benutte strafschop van Jelle Duin na een half uur spelen op gelijke hoogte. Kort daarna was de ommekeer compleet en was het Volendam dat opnieuw kon juichen. Linksbuiten Martijn Kaars was het eindstation van een fraaie Volendamse aanval: 1-2.

Na de thee probeerde de ploeg van Jonk de voorsprong uit te bouwen, voordat TOP Oss meer risico ging nemen. Gijs Smal ondernam een poging om het Oss-keeper Damien Perquis moeilijk te maken, maar zijn inzet ging naast. Vervolgens waren ook Nick Doodeman (redding van de doelman), Nick Runderkamp (rakelings naast) en Duin (zijnet) nog dichtbij een derde treffer, maar de score werd niet uitgebouwd door de bezoekers. Dat was reden voor TOP Oss-trainer Klaas Wels om met Pieter Langedijk, Cas Peters en Enzo Stroo drie verse aanvallers in de ploeg te brengen. Een actie van Langedijk daargelaten wist de ploeg uit Oss echter niet erg gevaarlijk te worden.

Periodetitel

Het zorgde ervoor dat Volendam voor de zevende keer dit seizoen drie punten kon bijschrijven. Daarmee nestelen de Noord-Hollanders steeds vaster in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie en bovendien blijft de hoop op een periodetitel in leven. Met dertien punten uit zes duels staat FC Volendam daarin op een gedeelde eerste plaats met NEC.

Opstelling TOP Oss: Perquis; O. Rommens, Piqué, V/d Herik, Fleuren (Langedijk/76); Asmelash, P. Rommens, Kaak; Hutten (Peters/46), Celik (Stroo/67), Büttner.

Opstelling FC Volendam: Bakker; Betti (Fadiga/63), M. Tol, Van de Ven, Smal; Runderkamp (Ben Sallam/67), Visser, J. Vlak; Doodeman, Duin (Murkin/83), Kaars.

Bron: NH Nieuws

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.