FC Volendam blameert zich tegen Jong Utrecht

22 april 2019, 19:48 uur

Een schutterend FC Volendam heeft verloren van Jong FC Utrecht. Het seizoen was al verloren voor de Volendammers, maar op een 3-1 nederlaag tegen de nummer laatst zal ook trainer Hans de Koning niet gerekend hebben.

De wedstrijd was nog niet begonnen of de bal lag er al in bij Jong Utrecht. FC Volendam spurtte uit de startblokken en viel aan over de linkerkant. De bal kwam laag voor en Anthony Berenstein reageerde alert; zijn lepe balletje ging over doelman Thijmen Nijhuis heen. Er stonden toen slechts 35 seconden op de klok.

Terugkeer Jong Utrecht

Lang konden de Volendammers de voorsprong niet vasthouden. Marco Tol wilde van achteruit opbouwen, maar verslikte zich in de aanvallers van Jong Utrecht. De rechterkant lag helemaal open en Jonas Arweiler profiteerde. Zijn schot verdween hard in de verre hoek: 1-1.

2-1

De Domstedelingen drukten door aan de hand van Mehdi Lehaire. Zijn schijnbeweging zette de verdediging op het verkeerde been en het schot van buiten de zestien was Jordi van Stappershoef te machtig. De ploeg van Hans de Koning kreeg genoeg kansen om met een gelijke stand te rusten, maar benutte ze niet.

Geklungel

In de tweede helft ging het niet veel beter voor FC Volendam. Jong Utrecht combineerde zich vlot door de verdediging en Lehaire kon keihard uithalen op de lat. Vervolgens werd er geklungeld door Het Andere Oranje, zodat de rebound probleemloos binnen kon worden geschoten.

Darryl Baly zorgde ervoor dat de score niet verder opliep. Hij verwerkte het schot van Mitchell van Rooijen moeizaam tot corner. De wedstrijd werd uitgespeeld zonder verdere doelpunten. FC Volendam staat zestiende met 39 punten en snakt naar het einde van het seizoen.

Opstelling Jong FC Utrecht: Nijhuis; Pabai, St. Jago, Van der Velden, Culhaci; El Azrak, Brinkman, Lehaire (Dai/75); Van Rooijen, Anweiler, Lebon (Mallahi/80).

Opstelling FC Volendam: Van Stappershoef; Schouten, Tol, Baly, Smal; Visser, Berenstein, Veerman (Van der Moot/54); Doodeman, Kok (Vlak/75), Murkin (Kaars/61).

Bron: NH Nieuws

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2023 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.