Sparta Rotterdam heeft FC Volendam uitgeschakeld in de eerste ronde van de KNVB-beker. Lars Veldwijk werd de matchwinner op Het Kasteel met een doelpunt na ruim twintig minuten. De ploeg van Wim Jonk deed prima mee en kreeg mogelijkheden om gelijk te maken.

Volendam had het lastig in de openingsfase. Het was daardoor wachten op de 1-0. Na ruim twintig minuten kwam die er ook toen doelman Nordin Bakker en Marco Tol in de fout gingen. Veldwijk profiteerde door de bal in het lege doel te schuiven.

Aan de andere kant hadden Nick Doodeman en Jari Vlak kansen om te scoren. De rechtsbuiten schoot echter voorlangs en de middenvelder vond Sparta-doelman Ariel Harush op zijn weg. Joël Piroe miste vlak voor rust een grote kans om de 2-0 te maken.

Sterk na rust

In de tweede helft drukte de ploeg van Wim Jonk Sparta regelmatig terug. Het ontbrak de Noord-Hollanders, zoals wel vaker dit seizoen, aan een afmaker. Gijs Smal en Noah Fadiga kregen de grootste kansen op de gelijkmaker, maar Harush bleek woensdagavond niet te passeren. Een slotoffensief zat er vervolgens niet meer in voor Volendam.

Maandag wacht een Noord-Hollandse derby in de Keuken Kampioen Divisie. Het Andere Oranje gaat dan op bezoek bij Jong Ajax op Sportpark De Toekomst.

Sparta Rotterdam: Harush; Karama, Vriends, Abels, Faye; Rigo (Auassar/88), Deroy Duarte, Laros Duarte, Rayhi; Veldwijk (Ache/78), Piroe (Dervisoglu/78).

FC Volendam: Bakker; Betti (Fadgia/46), Tol, Van de Ven, Smal; Visser, Antonucci, Vlak; Doodeman (Kaars/61), Duin (Johnson/76), Murkin.

Bron: NH Nieuws