FC Volendam bereidt zich optimaal voor op grasmat van Jong FC Utrecht

15 april 2021, 22:43 uur

Op ‘veld zes’ van naburige amateurvereniging RKAV werkt FC Volendam de afsluitende training af voor de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht. De Utrechters spelen hun thuiswedstrijden op natuurgras en daarom wijkt trainer Wim Jonk dit keer liever af van het kunstgras.

“Als je richting de play-offs gaat kan het zijn dat je weer op verschillende ondergronden speelt. Ook op gras. En morgen ook”, licht trainer Wim Jonk zijn keuze toe.

Na de 5-1 zege op Helmond Sport van afgelopen vrijdag, zijn de Volendammers nog volop in de race voor de play-offs. Gezien de rangslijst lijkt er weinig meer fout te kunnen gaan als het gaat om een ticket voor de play-offs. Plek 8 geeft recht op een ticket en de Volendammers staan met een beter doelsaldo dan Roda JC, zevende op de ranglijst. Nummer 9 Excelsior staat daar met maar liefst twaalf punten onder.

Periodetitel

Toch is een misstap morgenavond niet gewenst. Er kunnen namelijk nog ‘gekke’ dingen gebeuren als het gaat om de laatste periodetitel. TOP Oss en Helmond Sport azen op die titel en als één van de twee ermee vandoor gaat, vervalt het ticket voor de play-offs voor plek 8. Want als een ploeg buiten de top acht een periodetitel wint, geeft niet plaats acht, maar plek zeven recht op deelname aan de play-offs.

Oftewel; er volstaat morgenavond op trainingscomplex Zoudenbalch maar één ding voor FC Volendam en dat is winnen. Gek genoeg lukte FC Volendam dat nog nooit op het trainingscomplex van de Utrechters. Er werd zelfs nog nooit een punt gehaald gehaald. Máár, kleine kanttekening; ze speelde er slechts twee keer.

Blessure Roggeveen; terugslag Visser

Er stonden donderdagochtend veel spelers op het trainingsveld in Volendam. Alleen keeper Joey Roggeveen ontbrak wegens lichte klachten. “Hij heeft al langere tijd last van een blessure alleen nu is het wat erger. Dus dat moeten we weer aankijken richting morgen”, aldus Jonk.

Naast de al langer geblesseerden Leon Maloney, Josh Flint, Darius Jonhson en Kevin Visser, is de waslijst aan blessures dus klein. Visser stond begin februari wel weer op het trainingsveld, maar is sindsdien niet meer buiten geweest. “Hij had een kleine terugslag maar dat is nu weer verholpen dus hij kan nu weer vooruitkijken”, vertelt Jonk over zijn aanvoerder van vorig jaar.

De wedstrijd Jong FC Utrecht – FC Volendam begint morgenavond om 20.00 uur.

Bron: NH Nieuws – Tijmen Koelemeijer

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.