Volendam – Het was de grote vraag voorafgaand aan de bekerwedstrijd tegen SC Heerenveen. Speelt FC Volendam in dezelfde opstelling als tegen Sportclub Cambuur of kregen andere spelers een kans?

Afgaand op het nog beter leren beheersen van het nieuwe spelsysteem mocht gedacht worden aan een nieuwe test voor de keuze in Leeuwarden. Wim Jonk dacht er anders over. Hij stuurde een fantasieopstelling het veld in zonder bijvoorbeeld Robert Mühren, Carel Eiting en Florent Sanchez da Silva. Dat gaf SC Heerenveen de gelegenheid de wedstrijd volledig naar de hand te zetten.

Het eerste kansje was weliswaar voor FC Volendam, dat via Derry John Murkin dichtbij de Friese goal kwam, maar daarmee was voor de hele eerste helft alles op. Het was een en al SC Heerenveen. Niet alleen regende het met bakken uit de hemel, ook de kansenregen van de thuisclub was angstwekkend. De 0-0 stand bij rust was voor 100% te danken aan een uitstekende Filip Stankovic.

Na rust nam FC Volendam meer initiatief, mede gedwongen door de onmiddellijke openingsgoal van Van Aken na de hervatting. Een echte kans kwam er voor Henk Veerman, maar daarna was het eigenlijk op. Meer jonge spelers mochten aan het niveau proeven, de staf had zich er kennelijk bij neergelegd dat het tegen RKC Waalwijk veel belangrijker is dat het elftal er staat. Van Hooijdonk maakte weliswaar nog 2-0 maar voor SC Heerenveen was er geen vuiltje aan de lucht en mocht de premie van de KNVB in dank bijgeschreven worden.

In het elftal van FC Volendam maakte Diego Gustavo zijn onofficiële debuut en maakte Calvin Twigt zijn rentree in het eerste elftal.

Voor de staf staat er de komende weken veel om te bewijzen. Dat het eerste elftal toch meekan in de strijd tegen degradatie en dat voor Jong Volendam een aantal wedstrijden de volle winst zullen opleveren, opdat die kraamkamer van talent niet in de rampzalige maandagcompetitie zal terechtkomen.

(Tekst: Cor Tol / Met dank aan www.volendam.nl)