FC Twente veegt FC Volendam makkelijk aan de kant

FC Twente heeft FC Volendam getrakteerd op een pijnlijke nederlaag. De ploeg van Hans de Koning kreeg de doelpunten erg makkelijk tegen en mocht na afloop van geluk spreken dat het bij 5-0 bleef.

Volendammers Darryl Bäly en Kevin Visser waren geschorst, Anthony Berenstein werd gepasseerd door Hans de Koning. Voor hen kwamen Robin Schouten, Jari Vlak en Ties Evers in de plaats. Aan de kant van FC Twente mocht oud-AZ’er Fred Friday na een half uur spelen invallen voor de geblesseerde Tom Boere.

Vroege goal

Na acht minuten stonden de Volendammers al achter. Marco Tol gleed ongelukkig weg toen hij de bal lang op de spitsen wilde spelen. De Tukkers reageerden alert en speelden de man-meer-situatie via Javier Espinosa uit: 1-0.

De tweede

De Volendammers kwamen een paar keer dicht bij het doel van Joël Drommel, maar de doelpunten voor FC Twente vielen veel makkelijker. De tweede treffer viel zes minuten na de eerste. Aitor Cantalapiedra stoomde op aan de rechterkant, combineerde en uiteindelijk kwam de bal terecht bij Ricardinho. Die haalde uit en verdubbelde de score.

4-0

Peet Bijen en Cantalapiedra maakten het nog erger. Na een half uur scoorden zij vlak na elkaar en zorgden ervoor dat de Volendammers met gebogen hoofden aan de thee gingen: 4-0.

De Koning probeerde de schade te beperken en bracht verdediger Erik Schouten. Hij maakte zijn entree na meer dan een jaar blessureleed. Tien minuten na rust had FC Twente de vijfde moeten maken. Na wat chaos in het strafschopgebied leek Jordi van Stappershoef de bal klem te hebben op de grond, maar hij liet de bal los. Nacho ontfutselde de bal, maar Ties Evers blokte net op tijd.

Counterend FC Twente

De wedstrijd zakte wat in. Toch werd het nog erger voor de bezoekers. De Volendammers verloren de bal op het middenveld en FC Twente counterde makkelijk. De bal van Oosterwijk leek houdbaar, maar vloog er wel in: 5-0.

Daar bleef het bij, FC Volendam ving de lange terugweg aan in de wetenschap dat het erg lastig wordt de play-offs te bereiken. De ploeg van Hans de Koning heeft nu 37 punten en staat daarmee vijftiende.

Opstelling FC Twente: Drommel; Nacho, González, Bijen, Ricardinho; Cantalapiedra (Zekhnini/72), Smith, Brama (Van der Heyden/60), Espinosa; Oosterwijk, Boere (Friday/29).

Opstelling FC Volendam: Van Stappershoef; Schouten, Evers, Tol, Betti (Smal/62); Vlak, Deul (Schouten/46), Vlak; Doodeman, Peters (Berenstein/76), Antwi.

Bron: NH Nieuws

© 2019 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.