Expositie Waterlandse Kunstkring in de Grote Kerk Monnickendam

22 september 2022, 07:00 uur

Monnickendam – Vanaf 24 september vindt er een bijzondere expositie plaats in de Grote Kerk van Monnickendam. Kunstenaars van de Waterlandse Kunstkring, waaronder vijf kunstenaars uit Edam-Volendam, hebben de afgelopen twee jaar onderzocht op welke wijze verschillende kunstenaars insecten hebben uitgebeeld. Ieder mens heeft natuurlijk zijn eigen opvatting en associaties bij insecten. Waar de een ze ervaart als griezelige kriebeldiertjes, zal de ander de schoonheid ervan weergeven en weer iemand anders zal benadrukken hoe nuttig ze zijn of hoe vernuftig ‘gebouwd’.

Door middel van een landelijke oproep is aan hedendaagse kunstenaars gevraagd klein werk in te leveren rond het thema “Insecten”. Ruim 100 kunstenaars uit alle delen van het land hebben gereageerd op deze oproep. Zij hebben werk ingeleverd waarin insect of insecten centraal staan. Al het werk is te koop.

Daarnaast loopt er een kunstroute door de kerk, langs het werk van leden van de Waterlandse Kunstkring. Er is recent werk te zien, waaronder keramiek, schilderijen, assemblages en beelden. De afgelopen twee jaar zijn er een aantal nieuwe leden bijgekomen hetgeen tot een verrassend nieuwe tentoonstelling heeft geleid. Op de website van de Waterlandse Kunstkring, www.waterlandsekunstkring.nl kan men meer informatie vinden.

De feestelijke opening van de expositie wordt zaterdag 24 september verricht door burgemeester Marian van der Weele. Live muziek is er van Anurakt Scheepers.

  • Data: Zaterdag 24 september t/m Zondag 2 oktober + Zaterdag 8 oktober en Zondag 9 oktober.
  • Openingstijden: Woensdag t/m zaterdag 11.00 – 16.00uur, dinsdag en zondag 13.00 – 16.00 uur.
  • Toegang: Gratis.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2022 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.