Expositie Rodi Vroom en Ems Willems

03 augustus 2020, 09:00 uur

Binnenkort wordt in de kapel van Kerkhof-galerie en beeldentuin Overweersepolderdijk de expositie met keramiek van Rodi Vroom en ‘frozen flowers’ van Ems Willems geopend.

Rodi Vroom

Als Rodi Vroom zijn basisontwerp in gedachten heeft kunnen daarin gaandeweg eventueel veranderingen in komen. Zijn ervaring leert hem dat hij toch op zijn basisontwerp terugkomt. Zijn voorkeur gaat uit naar het maken van objecten met een strakke vormgeving; het mogen ook ronde vormen zijn. Hij doet zijn inspiratie op uit zijn directe omgeving, het kan ook zomaar iets zijn wat hij een aantal jaren eens heeft gezien.

Ems Willems

Ems Willems over haar werk: bloeien, verwelken, vergaan; dat is de levenscyclus van elke bloem. Willems weet met haar ‘frozen flowers’ die fluïde fasen te laten stollen. Gevangen in het ijs vertellen haar bloemen ons
het verhaal van hun kwetsbaarheid. Ems’ hoofdpersonen zijn verstilde, sensuele schoonheden, die hun geheim langzaam prijsgeven. Om haar verhalen te vertellen gebruikt Willems fotografie in de puurste vorm; het licht is altijd natuurlijk.

Vanaf vrijdag, 7 augustus is de nieuwe expositie te bewonderen en daarna elke vrijdag, zaterdag en zondag tussen 13:00 en 16:00 uur t/m zondag, 27 september. Dan is in de kapel een gastheer/-vrouw aanwezig die u ook veel kan vertellen over de begraafplaats en de mogelijkheden daarop. U kunt er
ook terecht voor koffie of thee.

De expositie wordt feestelijk geopend op zondag 9 augustus om
16:00 uur door Ydwer Bosma (acteur). Voor meer informatie kunt u terecht op www.kerkhofoverweersepolderdijk

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.