Eventuele juridische gevolgen van bouwplannen Purmerends hotel ‘geheim’

04 mei 2021, 09:02 uur

Het Purmerendse college wil niet openlijk bespreken wat de juridische gevolgen kunnen zijn van het doorzetten van de hotelplannen in het Beusebos, de Kom van de A7. Als de gemeenteraad daar meer informatie over wil ontvangen, moet dat in het geheim gebeuren. Dat meldt het Noordhollands Dagblad n.a.v. een brief die B en W schreef aan de raad.

In deze brief valt tevens te lezen dat het bestemmingsplan van de bouw van het hotel de inspraak ingaat en dat inwoners van Purmerend en andere belanghebbenden binnen nu en zes weken hun zegje kunnen doen over de plannen.

De juridische kwestie waar in de brief aan gerefereerd wordt betreft het conflict tussen de gemeente Purmerend en de Provincie Noord-Holland. De provincie heeft vorig jaar de plek waar het hotel moet komen tot landelijk gebied verklaard en het plan om een 60 meter hoog te gaan bouwen afgekeurd. De provincie is van mening dat deze hoogbouw een te grote inbreuk maakt op het gebied eromheen, zeker gezien de ligging van werelderfgoed Beemster en de Stelling van Amsterdam er vlak bij.

Gemeente Purmerend is het oneens met de provincie en ziet de kom van de A7 als bestaand stedelijk gebied en beoordelen de bouwplannen dus ook met dit uitgangspunt. Raadsleden willen zij, als daar behoefte aan is, informeren over de eventuele juridische consequenties, maar dan wel in vertrouwelijke setting.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.