VVA/Spartaan – EVC 1-6 (1-2)

15 mei 2022, 07:00 uur

Edam – Op het fraaie complex van VVA/Spartaan in Amsterdam-West heeft EVC een degelijke 1-6 overwinning geboekt.

Het zag er in de eerste helft niet naar uit dat EVC zo makkelijk zou winnen. De eerste kans was voor Ronald Schut die zijn inzet door de doelman gestopt zag, maar niet veel later opende de thuisclub uit een vrije trap de score, 1-0. EVC had het in die fase lastig, maar toch kreeg het een aantal goede kansen. De grootste was voor Huub van Maanen, maar ook nu redde de doelman en een volgend moment van Huub werd wat makkelijk afgevlagd voor buitenspel. Uiteindelijk was het Brian Rossenaar die voor de 1-1 zorgde en daarna Ronald Schut in staat stelde om de 1-2 op het scorebord te zetten. VVA/Spartaan gaf niet op, maar doelman Sjors Out hield met een paar prachtige reddingen EVC op de been.

Tweede helft

EVC tapte in de tweede helft uit een heel ander vaatje. Al snel maakte Brian er 1-3 van, na mistasten van de doelman. EVC voerde hierna de score met de regelmaat van de klok verder op. Didier Karregat zorgde met een mooi doelpunt voor de 1-4, na goed terugleggen van Daniël Kemper. De 1-5 en 1-6 kwamen op naam van Brian. De eerste uit een prachtige aanval en goed voorbereidend werk van Johnny Latdorp. De tweede uit een kopbal na een voorzet op maat van Dennis Molenaar. Eindstand 1-6 en complimenten aan de uitstekend fluitende scheidsrechter.

Buitenboys won met 4-0 van Kadoelen en is kampioen, proficiat. EVC en Wartburgia strijden om de tweede plaats, wat een thuiswedstrijd in de nacompetitie betekent. Nu in punten en in doelsaldo gelijk, maar Wartburgia heeft er 1 meer gemaakt en staat daarom tweede. Onderin is Kadoelen bijna gedegradeerd en gaan De Meer en VVA/Spartaan de nacompetitie voor lijfsbehoud in. Wat ook rest is de strijd om de derde periode, waarin Amstelveen op dit moment de beste papieren heeft.

EVC speelt zaterdag thuis tegen kampioen Buitenboys. EVC 2 was gisteren vrij.

Opstelling EVC: Sjors Out, Vincent Wissels, Niek van Diepen, Vince Mens (Dorus Bos), Jan van Straaten, Daniël Kemper (Johnny Latdorp), Jeffrey Karstens, Didier Karregat (Dennis Molenaar), Ronald Schut (a), Huub van Maanen, Brian Rossenaar.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2022 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.