Voor het eerst sinds jaren heeft EVC de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt. Thuis werd met 3-2 gewonnen van Always Forward en daarmee was EVC poulewinnaar. Daar was wel wat hulp bij van Volendam 2, want zij trokken zich na de gewonnen wedstrijd tegen EVC terug.

Always Forward is dit seizoen voor het eerst gestart met een zaterdagtak. Voormalige spelers uit de hoofd- en 1e klasse hebben een vriendenteam gevormd en hopen snel door te stoten naar de 3e klasse. AF had met 11-1 van Jisp gewonnen en EVC met 10-0. EVC moest dus winnen vandaag en AF had aan een gelijk spel genoeg om de volgende ronde te bereiken.

Vanaf de aftrap werd het een interessant duel. AF probeerde met lange ballen en lopende spelers vanaf het middenveld door de EVC-verdediging te komen. EVC had in het begin wellicht wat te veel ontzag voor AF, maar herstelde zich snel. De inzet was prima en steeds vaker meldde EVC zich in het strafschopgebied van de ploeg uit Hoorn.

Dat leidde niet direct tot grote kansen, maar na een half uur ging de bal op de stip. Een speler van AF ving de bal bijna met 2 armen op en Didier Karregat schoot uit de strafschop raak, 1-0. Nog geen 5 minuten later kreeg EVC een grote kans op de 2-0. Brian Rossenaar stuurde Thierry Schilder diep die vanaf de zijkant alleen op doelman af kon gaan. Zelf scoren of afleggen op de meelopende Brian en Bart Rijnierse waren de opties, maar de anders zo trefzekere Thierry mikte de bal net naast de verkeerde kant van de paal.

Tweede helft

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, maar onnodig viel de gelijkmaker. Bij een vrije trap van AF stond EVC nog te discussiëren met de scheidsrechter, toen de bal al achter de EVC-verdediging lag en over de uitkomende Roy Bakker werd gelobd, 1-1. EVC bleef knokken voor een goed resultaat en kreeg loon naar werken. Nu werd Brian door Thierry diep gestuurd en alleen voor de doelman faalde hij niet, 2-1. Hierna werd het een open wedstrijd die alle kanten op kon.

AF ging vol voor de gelijkmaker, maar met wat meer overleg had EVC in die fase de wedstrijd kunnen beslissen. Nu viel de goal met nog een minuut of 8 te spelen aan de andere kant. AF speelde de bal prima rond en uiteindelijk werd de laatste man vrijgespeeld die van 20 meter Roy kansloos niet, 2-2. EVC had niets te verliezen en toonde veerkracht. Wederom was het Thierry die Brian weg stuurde. De snel uitkomende doelman leek de bal nog weg te kunnen schieten, maar via de doorlopende Brian kaatste de bal precies voor de voeten van Thierry die de bal beheerst van 20 meter in het lege doel schoot. Eindstand 3-2.

EVC naar de volgende ronde, een fantastisch resultaat van dit jonge team tegen deze zeer ervaren tegenstander. Jammer dat de bal vlak voor tijd niet over de zijlijn ging, want dan had de pas 16-jarige Jeffrey Karstens nog zijn debuut kunnen maken. Volgende week begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen het onbekende Olympia Haarlem. Heel veel succes!