In Zunderdorp is EVC gisteren met 4-1 onderuit gegaan tegen koploper HBOK. Zoals zo vaak was de eerste helft van EVC-zijde helemaal niet zo verkeerd. Ook gezien de omstandigheden met een keiharde wind in de lengte over het veld.

Na 6 minuten was er een overtreding op de actieve Didier Karregat en vanaf de rand van het strafschopgebied mikte Ronald Schut de bal in de vrije hoek, 0-1. Met wat geluk en een uitstekende doelman Roy Bakker bleef EVC lange tijd overeind en kreeg op de counter zelfs spaarzame mogelijkheden op een tweede treffer. Vlak voor rust waaide de bal in een scrimmage over Roy heen en zo werd met een 1-1 de thee gedronken.

Tweede helft

Uit de eerste aanval van HBOK na rust tikte Dennis Kaars van dichtbij de 2-1 binnen en 10 minuten later kopte dezelfde speler een hoekschop binnen, 3-1. Dat is dan toch de klasse van een spits die op het hoogste niveau gespeeld heeft en uit het niets kan scoren. Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld en de 4-1 louter voor de statistieken. EVC probeerde het nog wel, kreeg een goede kans op de 4-2, maar in de stand kwam verder geen verandering.

Onderin het klassement verloor OSV, speelde AFC gelijk en verloor Wartburgia de kraker bij Monnickendam. Daarmee kan Wartburgia zich gaan opmaken voor de nacompetitie en strijdt EVC met OSV en AFC om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Volgende week is EVC vrij, een week later op 4 mei komt OSV op bezoek in Edam.

Opstelling EVC: Roy Bakker, Hamza el Ouahi (Nourdin Rezzak), Niek van Diepen, Bart Rijnierse (Rafael Smit), Vince Mens, Daniël Kemper (Mark Uijlenhoed), Didier Karregat (Vincent Wissels), Jeffrey Karstens, Jeffrey Schilder (Oussama Chemlali), Brian Rossenaar, Ronald Schut (a).