Een 5-0 nederlaag lijkt een logische uitslag voor EVC tegen kampioenskandidaat Arsenal, maar tot minuut 28 was er eigenlijk niets aan de hand. EVC stond verdedigend prima, met een uitblinkend centrum Niek van Diepen en Bart Rijnierse.

In minuut 28 kregen de Edammers een wat onhandige vrije trap tegen die buiten bereik van doelman Roy Bakker in de hoek werd geprikt, 1-0. Niet veel later betekende een zeldzaam slippetje van Roy de 2-0 en toen in minuut 35 een klutsbal leidde tot een voorzet van waaruit werd gescoord was de stand 3-0. Vlak voor rust viel er nog een wereldgoal en zo werd er met 4-0 gerust.

Tweede helft

Hoogtepunt van de tweede helft was de rentree van Didier Karregat. Vorig jaar mei zwaar geblesseerd geraakt in de uitwedstrijd bij AFC en nu terug in het elftal. Bijna luisterde hij zijn invalbeurt op moet een doelpunt, maar de kopbal verdween net naast het doel. De stand was inmiddels 5-0, ook hier gaf EVC de bal veel te makkelijk aan de tegenstander.

In de 20 minuten dat Didier mee deed liet hij wel direct zien dat EVC hem de komende weken nog heel goed kunnen gebruiken. Want de felheid die Didier in zijn spel heeft, daar ontbreekt het bij tijd en wijle aan. Ook voor de goal was het allemaal wat scherper scherper, want ook vandaag kregen de Edammers echt goede schietkansen om de 0 van het scorebord te krijgen.

Volgende week spelen de Edammers de belangrijke thuiswedstrijd tegen AFC, dat vandaag verrassend won van HBOK, waardoor EVC is afgezakt naar de laatste plaats.

Opstelling EVC: Roy Bakker, Nourdin Rezzak (Hamza el Ouahi), Niek van Diepen, Bart Rijnierse (Rafael Smit), Vince Mens, Daniël Kemper (Quino Idsinga), Jeffrey Karstens, Ronald Schut (a) (Didier Karregat), Oussama Chemlali (Mark Uijlenhoed), Brian Rossenaar, Vincent Wissels.