Edam – Het is EVC niet gelukt om de eerste bekerwedstrijd winnend af te sluiten. Hoewel een stunt er tegen de sterke zondag 1e klasser uit Alkmaar lang leek in te zitten, werd het uiteindelijk 2-6.

Voor trainer Ricardo Appelman was het eerst nog even puzzelen. Didier Karregat, Ronald Schut en Dave Dijkhuizen zijn nog niet fit en Eric Tol is pas half oktober speelgerechtigd. Met nieuwkomer Mike van Haarlem in het centrum naast Niek van Diepen begon EVC aan het duel. Natuurlijk was AFC’34 de bovenliggende partij, maar EVC leverde strijd en dan kun je het ook een sterke tegenstander lang lastig maken. In de 31e minuut viel dan toch de 0-1. Het antwoord van EVC kwam direct. Brian Rossenaar kwam naar binnen, kapte een tegenstander uit en schoot van afstand fraai raak, 1-1. Bijna viel daarna ook de 2-1, maar de doelman van de Alkmaarders had goed zicht op de bal door het midden.

Tweede helft

In de tweede helft leek een stunt er dan toch in te zitten, want vlak na de aftrap was het alsnog raak voor EVC. Een aanval aan de rechterkant leek op niets uit te lopen, maar toen de bal op de zijlijn bleef liggen en AFC’34 niet oplette kon Brian zo een voorzet geven die door Mark Uijlenhoed prachtig werd afgerond, 2-1. Deze stand bleef zo’n 10 minuten op het scorebord staan, waarna AFC’34 uit een hoekschop de gelijkmaker scoorde, 2-2. Met nog 20 minuten te gaan viel ook de 2-3 en daarmee was het verzet bij EVC gebroken. De sterke tegenstander, het warme kunstgras en vermoedelijk ook kermisbenen begonnen hun tol te eisen. AFC’34 liep uit naar 2-6, wat ook de eindstand was.

Naast Mike maakte ook Oussama Chemlali voor EVC zijn debuut, maar de felicitaties gaan naar Daniël Kemper. Op 10 oktober 2015 in de uitwedstrijd bij AFC maakte Daniël zijn debuut voor EVC en vandaag speelde hij zijn 100e officiële wedstrijd. 8 doelpunten in de competitie en 6 in de beker. Een mooie mijlpaal, gefeliciteerd Daniël.

Volgende week zaterdag gaat EVC op bezoek bij Monnickendam voor de 2e bekerwedstrijd. Monnickendam verloor met 3-0 op bezoek bij ZAP. Daar gaat EVC over 2 weken heen. De aanvangstijd van die wedstrijd is gewijzigd naar 15.00 uur.

Opstelling EVC: Rens van Dijk (k), Jan van Straaten (Nourdin Rezzak), Niek van Diepen (a), Mike van Haarlem (Dorus Bos), Vince Mens, Jeffrey Karstens, Daniël Kemper, Mark Uijlenhoed (Oussama Chemlali), Vincent Wissels (Willem Buren), Huub van Maanen, Brian Rossenaar.