Het was gisteren een teleurstellende middag aan de Keetzijde waarop het EVC niet lukte om een 2-0 voorsprong over de streep te trekken en zo de laatste plaats over te doen aan AFC.

Dat had in de eerste helft zeker gekund, want toe speelde EVC naar behoren. De 1-0 voorsprong via een kopbal van Brian Rossenaar uit een voorzet van Ronald Schut was verdiend. Toen niet veel later Ronald, na uitstekend voorbereidend werk van Daniël Kemper, voor de 2-0 tekende leek de wedstrijd gespeeld. Met wat meer overleg hadden de Edammers de voorsprong verder uit kunnen breiden, want AFC was nog amper in het spel voorgekomen.

Tweede helft

In de tweede helft hielp Edam AFC zelf terug in de wedstrijd. Het speelveld werd veel te groot en daar profiteerden de snelle voorwaartsen van AFC van. Uit een counter kregen de Edammers geheel onnodig de 1-2 tegen en 5 minuten daarna werd knullig uitverdedigen direct afgestraft, 2-2.

Het leek vervolgens een dramatisch middag te worden toen bij een volgende counter, met nog 10 minuten op de klok, AFC de stand op 2-3 bracht. Niek van Diepen werd naar voren gestuurd en zowaar kwam EVC terug in de wedstrijd. Oussama Chemlali frommelde direct de 3-3 binnen en in de 90e minuut haalde de doelman van AFC nog een schot van Ronald uit de kruising die langs de lijn al werd geteld. In blessuretijd ging de inzet van Didier Karregat precies langs de verkeerde kant van de paal. Eindstand 3-3 en daar schiet EVC weinig mee op.

Moed verloren al verloren. Volgende week naar HBOK en daarna volgen nog drie thuiswedstrijden en een uitwedstrijd. Nacompetitie is het hoogst haalbare, daar moet EVC voor blijven knokken.

Opstelling EVC: Roy Bakker, Nourdin Rezzak, Niek van Diepen, Bart Rijniers, Vince Mens (Hamza el Ouahi), Ronald Schut (a), Daniël Kemper (Vincent Wissels), Jeffrey Karstens, Mark Uijlenhoed (Oussa Chemlali), Quino Idsinga (Didier Karregat), Brian Rossenaar.