EVC heeft in de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen een dik verdiende overwinning behaald. In Amsterdam werd het op bezoek bij JOS Watergraafsmeer 1-3.

Vanaf de aftrap was de bedoeling van de gastheren duidelijk, elf spelers op eigen helft achter de bal en hopen om vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden. Een mislukt plan, want EVC speelde zeker in het eerste half uur uitstekend. In een hoog tempo ging de bal rond en in de combinatie werd getracht om een bres te slaan in de Amsterdamse muur. Dat lukt na 10 minuten bijna toen Didier Karregat en Brian Rossenaar een één-twee aangingen, maar Didier van dichtbij net niet goed kon afdrukken. Ook Jeffrey Karstens kwam een paar keer zeer goed door vanuit het middenveld, maar vond altijd wel een Amsterdams been op zijn weg richting doel.

Even daarna probeerde Ronald Schut het eens van afstand. Zijn pegel kon door de doelman ternauwernood gekeerd worden. Het was meteen het laatste wapenfeit van Ronald. Bij een verdedigende actie schoot het in zijn hamstring en hij moest na 20 minuten het veld verlaten. Een aderlating, maar voor het spelbeeld maakte het niets uit. Direct hierna pegelde Huub van Maanen de bal van afstand op de lat. JOS bleef het maar proberen met lange ballen op hun boomlange spits, maar die werd vakkundig uit de wedstrijd gespeeld door Dave Dijkhuizen, de beste man vandaag aan EVC-zijde. 5 minuten voor de rust was daar het eerste schot van JOS. Eigenlijk nog best een redelijke kans, maar de bal verdween over het doel van Sjors Out.

Tweede helft

In de tweede helft werd EVC in het zadel geholpen door een verdediger van JOS, die een voorzet van Huub langs zijn eigen doelman tikte. Binnen 3 minuten, 0-1. 2 minuten later was het alweer gelijk. EVC gaf wat onhandig een vrije trap weg, waarna de bal op de rand van het strafschopgebied viel. Misschien gevolgd door een overtreding op Didier, vandaag weer overal op het veld te vinden, maar de prima fluitende scheidsrechter liet doorgaan en van dichtbij was Sjors kansloos, 1-1.

JOS kwam nu wel meer van eigen helft en met name Rowan had zijn handen vol aan de balgoochelaar die bij hem stond. Bij een volgende JOS-aanval kwam EVC bijna op achterstand toen de bal van 5 meter in de hoek werd gekopt. Wat volgde was een weergaloze redding van Sjors die de bal schitterend uit de hoek tikte. De hoekschop daarna werd door Sjors boven iedereen uit de lucht geplukt.

EVC bleef voetballen en met nog een kwartier op klok kwam de ploeg verdiend op voorsprong. Aan de linkerkant werd een aanval opgebouwd. Wat volgde was een voorzet op maat van Vince Mens op Huub die de bal met zijn hoofd teruglegde op Jeffrey. Die mocht van dichtbij afdrukken en zo was het 1-2. Niet veel later ging de wedstrijd in het slot. Nu kwam de voorzet van Brian en legde Jan van Straaten terug op Johnny Latdorp. Die kegelde de bal van een meter of 10 snoeihard onder de lat, 1-3. In de slotfase kon EVC de score nog verder opvoeren, maar Brian vond tot tweemaal aan toe de doelman op zijn weg. 3 punten, een mooie overwinning van het collectief.

Volgende week speelt EVC thuis tegen Buitenveldert dat vandaag met 4-4 gelijk speelde tegen het sterke Wartburgia, aanvang 14.30 uur.

Opstelling EVC: Sjors Out, Daan Prinsze (45. Kyle Idsinga), Vince Mens, Dave Dijkhuizen, Rowan Suurmond, Ronald Schut (20. Jan van Straaten), Didier Karregat, Jeffrey Karstens, Mark Uijlenhoed (75. Johnny Latdorp), Brian Rossenaar, Huub van Maanen.

De bekerloting is inmiddels ook bekend. Op woensdag 14 oktober speelt EVC in de eerste knock-out ronde om 20.00 uur thuis tegen zondag 3e klasser SVA.

Bron: Facebook EVC