Dit keer reisde EVC af naar de Zuidas in Amsterdam, waar tussen de torenflats op de duurste m2’s van Nederland het prachtige complex van de Amsterdamsche Football Club ligt. De eerste uitdaging was het vinden van een parkeerplaats. Gelukkig bevindt zich onder het complex een parkeergarage van Q-park, hoewel met een tarief van €8 per 14 minuten €-park een betere benaming is. Tip, op de betaalautomaat zit een knop “AFC kaart”. Daarmee sta je in het weekeinde voor €1,50 per uur.

De Edamse notabelen hadden net plaatsgenomen op het ereterras van AFC of daar was na 10 seconden al de eerste kans voor Vincent Wissels. Voorbereidend werk van Jeffrey Schilder zette Vincent vrij voor de doelman die zijn inzet keerde. Daarmee was direct de enige doelpoging uit de hele eerste helft benoemd. Het spel in de eerste 45 minuten was net zoals het weer die dag, troosteloos. Iedere vrije bal werd zo weer ingeleverd.

Het nieuwe AFC, dat bijna geheel bestaat uit spelers van de Zondag 2 van vorig seizoen, bleek een fris voetballend team met allerlei nationaliteiten, want Engels en Nederlands is de voertaal. Ook gaf EVC de kansen zelf weg. Gemakzuchtigheid leidde tot twee keer aan toe een aanval in, waarbij doelman Sjors Out ten koste van een botsing met een tegenstander zijn doel nog wist schoon te houden. Sjors kon echter niet meer verder en Roy Bakker nam plaats tussen de palen. Terwijl de blessuretijd al bijna liep kwam AFC verdiend op voorsprong. Een vrije bal zomaar kwijt en een AFC speler die in de verre hoek raak mikt, 1-0.

Tweede helft

In de eerste deel van de tweede helft veranderde er weinig. AFC voetbalde veel makkelijker en EVC had alle geluk toen een speler van de tegenstander voor een leeg doel de bal van een paar meter keihard op de paal pegelde. Dat bleek het keerpunt, want aan de hand van de uitblinkende Niek van Diepen, Jeffrey Karstens en Jeffrey Schilder knokte EVC zich vanaf dat moment terug in de wedstrijd.

Steeds vaker verscheen EVC in het strafschopgebied van AFC en een kwartier voor tijd kwam het langszij. Na een aanval over de linkerkant viel in het strafschopgebied de bal voor de voeten van de ingevallen Bart Moerkens die netjes raak schoot, 1-1. AFC was het helemaal kwijt, gaf zeeën van ruimte weg en als de Edammers het beter hadden uitgespeeld, had het de wedstrijd nog (onverdiend) kunnen ook. Na 90 minuten voetballen in de stromende regen was zowel de scheidsrechter als de helemaal doorweekt vlaggende stukjesschrijver er wel klaar mee. Eindstand 1-1.

Zo krijg je de ene week met een gelijk spel te weinig en een week later ben je er meer dan tevreden mee. Volgende week komt koploper HBOK op bezoek in Edam, aanvang 14.30 uur. Verder heeft Koninklijke HFC zich teruggetrokken. Dat heeft gevolg voor de periodes en degradeert alleen de nummer 13 in de eindstand rechtstreeks.

Opstelling EVC: Sjors Out (20. Roy Bakker), Nourdin Rezzak, Niek van Diepen, Rafael Smit, Nourdin Rezzak, Daniël Kemper (45. Oussama Chemlali), Mark Uijlenhoed, Jeffrey Karsten, Ronald Schut (a) (70. Bart Moerkens), Vincent Wissels, Jeffrey Schilder.