Op bezoek bij Jong Holland in Alkmaar is EVC tegen een kansloze nederlaag aangelopen.

Personele problemen

Op voorhand waren er ook wat personele problemen. Jeffrey Karsten en Jeffrey Schilder kunnen nog niet spelen en daar kwam na de wedstrijd van vorige week Brian Rossenaar nog eens bij. Zodoende mocht de net 17-jarige Milan Alberts het voorin proberen. Ook Quino Idsinga ontbrak. Zo lang mogelijk op de nul spelen en dan hopen op die kans die altijd wel een keer komt.

Eerste helft

Jong Holland was zeker niet in beste doen, maar had wel de overhand. EVC knokte voor een goed resultaat en hield verdedigend lang stand. En anders was daar altijd nog doelman Roy Bakker die een prima partij keepte. 7 minuten voor de rust viel uit een hoekschop, die fraai werd binnen geschoten, toch de 1-0. Vlak voor rust was er een hele grote kans voor EVC. Bart Rijnierse kapte in het strafschopgebied zijn man uit en mocht vrij voor de doelman uithalen. Helaas is rechts niet Bart zijn sterkste been en wist de doelman de bal te keren.

Tweede helft

Met wat omzettingen kwam EVC in de tweede helft beter voor de dag, maar tot een uitgespeelde kans kwam het nooit. En omdat Jong Holland voorin slordig was bleef heel lang de 1-0 op het scorebord. Zo hielden de nu ook weer aanwezige supporters toch nog hoop dat de bal een keer goed zou vallen.

Die hoop kon in de 78e minuut de prullenbak in, toen vanaf de rechterkant de bal strak in de kruising werd geschoten, 2-0. De 3-0 in blessuretijd was louter voor de statistieken.

Geen makkies meer

Het is voor EVC te hopen dat de blessuregevallen weer snel kunnen aansluiten. Er zijn geen makkies meer als tegenstander, want de zwakke broeders van vorig seizoen zijn er uit. In deze pittige klasse met wederom een versterkte degradatieregeling zijn alle spelers keihard nodig.

Opstelling EVC: Roy Bakker, Nourdin Rezzak, Niek van Diepen, Rafael Smit, Vince Mens (75. Hamza el Ouahi), Mark Uijlenhoed (45. Oussama Chemlali), Ronald Schut (a), Vincent Wissels, Bart Rijnierse (45. Bart Moerkens), Vincent Wissels, Milan Alberts.