Een strijdend EVC heeft zich zaterdag van haar beste kant laten zien. Waterwijk, de nr. 3 van in de ranglijst, werd op 0-0 gehouden. Met dank aan doelman Roy Bakker die de club er in de tweede helft doorheen sleepte.

EVC stond de eerste helft als team onder leiding van Niek van Diepen, een andere uitblinker, verdedigend prima. Eén goede kans kregen de bezoekers uit Almere, maar deze werd vrij voor Roy verprutst. Aan de andere kant duurde het tot de 25e minuut voordat daar de eerste kans van EVC was. Een goede aanval deed de bal bij Ronald Schut belanden. Rand strafschopgebied mikte hij de bal in de hoek, helaas net langs de paal. Een vrije trap van Brian Rossenaar werd niet veel later nog net door de doelman van Waterwijk uit de hoek getikt.

Tweede helft

In de tweede helft kwam Waterwijk flink opzetten en kreeg een aantal hele goede mogelijkheden. Uitblinker Roy was niet te passeren en voorkwam een aantal keren doelpunten die langs de lijn eigenlijk al geteld werden. In de laatste minuut ging EVC nog bijna met de overwinning aan de haal. Een voorzet waarbij Ronald vanuit een lastige hoek de bal bij de tweede paal inkopte, werd door de doelman gekeerd. Zo bleef het 0-0.

Volgende week geen programma, paasvrij. De week erna gaat EVC naar Amsterdam voor de uitwedstrijd tegen Arsenal in de schaduw van het Olympisch Stadion. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling EVC: Roy Bakker, Nourdin Rezzak, Niek van Diepen, Bart Rijnierse (Rafael Smit), Vince Mens, Mark Uijlenhoed, Daniël Kemper (80. Hamza el Ouahi), Ronald Schut (a), Jeffrey Karstens, Oussama Chemlali (65. Vincent Wissels), Brian Rossenaar.