Het is EVC helaas niet gelukt om de thuiswedstrijd tegen OSV winnend af te sluiten, maar wat heeft de ploeg uit Edam in de tweede helft karakter getoond.

Op voorhand was er eerst een keepersprobleem. Sjors Out heeft een ernstige kruisbandblessure en zal in 2024 niet meer in actie komen. Roy Bakker en Rens van Dijk waren niet aanwezig en de zoektocht naar een andere keeper leverde helaas niets op. Dus nam Mark Uijlenhoed plaats tussen de palen. De keepersgenen van opa Hans (doelman van De Geuzen op het hoogste amateurniveau en het Amsterdamse elftal) zullen toch wel ergens zijn doorgegeven? Ja dus, want Mark deed het prima. De zieke Vince Mens en Ronald Schut begonnen toch in de basis voor deze belangrijke wedstrijd.

De beginfase van de wedstrijd was voor OSV en Mark keerde twee schoten met zijn voeten. Vervolgens was daar een kans voor EVC, maar het schot van Jeffrey Schilder werd op de doellijn gekeerd. Bij de tegenaanval wilde Niek van Diepen de voorzet eruit halen, maar tikte de bal ongelukkig in eigen doel, 0-1. EVC bleef het proberen en nu was daar een kans voor Daniël Kemper. Zijn inzet was wat te zacht en ook nu leverde de tegenaanval een eigen doelpunt. Een voorzet werd door Hamza el Ouahi achter Mark gewerkt, 0-2. Vlak voor rust kwam EVC terug in de wedstrijd. Ronald pikte een dieptebal achter de verdediging van OSV op en schoot van dichtbij via de binnenkant van de paal raak, 1-2. Daarna kreeg Jeffrey Schilder nog een redelijke mogelijkheid op de gelijkmaker, maar de doelman kon zijn inzet nog net uit de hoek tikken.

Tweede helft

In de tweede helft kon Vince niet meer verder en toen OSV direct de 1-3 maakte leek de wedstrijd gespeeld. Leek, want EVC toonde een karakter dat we dit seizoen misschien wel te weinig hebben gezien. De duels werden gewonnen en OSV kwam er niet meer aan te pas. EVC kwam helemaal terug in de wedstrijd. Eerst zorgde Didier Karregat voor de 2-3 en daarna maakte Jeffrey Karstens uit een mooie pass van Rafael Smit de 3-3. Vervolgens kwamen de Edammers goed weg toen OSV bij een spaarzame tegenaanval de bal op de lat pegelde. Met nog 5 minuten op de klok kwam EVC aan de leiding. Brian Rossenaar werd aan de rechterzijkant aangespeeld, kwam naar binnen en mikte in de verre hoek fraai raak, 4-3.

Een orkaan van geluid vanaf de Keetzijde. Zou het op een dag vol tegenslag met een speler op doel, twee eigen doelpunten en twee zieke spelers nu eens mee zitten? Nee dus. De scheidsrechter trok nog 10 minuten blessuretijd bij, die we onhandig uitspeelden. Zo kwam OSV bij een counter over de zijkant in het strafschopgebied en zorgde een ongelukkig sliding voor een strafschop. Mark had hem nog bijna, maar zo was de stand 4-4 en daar bleef het bij.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Zwaluwen’30.

Opstelling EVC: Mark Uijlenhoed, Hamza el Ouahi (Nourdin Rezzak), Niek van Diepen, Bart Rijnierse, Vince Mens (Rafael Smit), Daniël Kemper (Vincent Wissels), Jeffrey Karstens, Ronald Schut (a), Didier Karregat (Oussama Chemlali), Jeffrey Schilder, Brian Rossenaar.