Edam – EVC heeft de lastige thuiswedstrijd tegen De Dijk winnend afgesloten. Diep in blessuretijd viel de 2-1.

Het eerste half uur had EVC het moeilijk tegen de ploeg uit Amsterdam. De Dijk had het voordeel van de wind en speelde iedere bal lang op de spits of in de hoeken achter onze verdediging. Al in de vijfde minuut moest doelman Sjors Out naar de hoek om een mogelijke achterstand te voorkomen. Dave Dijkhuizen en Niek van Diepen wonnen ieder kopduel, maar aan de zijkanten bleef het oppassen met de razendsnelle linksbuiten en de opkomende rechtsback.

De Dijk kreeg het eerste half uur ook een handvol corners te nemen die gelukkig niets opleverden. EVC kwam in die periode zelf niet echt aan aanvallen toe en had moeite om de voorwaartsen te bereiken. Na een half uur spelen kreeg De Dijk een strafschop. Een speler werd met een steekbal alleen voor Sjors gezet. Die kwam zijn goal uit en plukte de bal voor de aanvaller weg, maar nam in die actie de speler mee. De verder uitstekend fluitende jonge scheidsrechter zag hier een overtreding in, EVC natuurlijk niet. De Dijk speler Bijvoet had daar geen boodschap aan en schoot van 11 meter raak, 0-1.

Daarna kwam EVC beter in de wedstrijd en kreeg vlak voor rust een hoekschop. Die namen Ronald Schut en Jeffrey Kunst kort, waarna Ronald de bal laag voor gaf. In het volle strafschopgebied tikte Huub van Maanen binnen, 1-1. Bijna ging de thuisclub nog met een voorsprong de rust in. Bij een volgende aanval kreeg Daniël Kemper een schietkans op de rand van het strafschopgebied, maar zijn inzet werd geblokt.

Tweede helft

In de tweede helft kwam EVC een stuk beter voor de dag. De lastige wind was nu in hun voordeel en EVC hield De Dijk onder aanvoering van Jeffrey en Ronald op eigen helft. Na een kwartier spelen werd Brian Rossenaar over de rechterkant weggestuurd en kon schuin op het doel afgaan. De inzet ging naast en Brian kon er direct niet meer fit uit.

EVC kreeg geen grote uitgespeelde kansen, maar wel goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Een inzet van Quino Idsinga ging net langs de paal. Huub werd diep gestuurd, omspeelde de doelman, maar een verdediger van De Dijk was goed meegelopen waardoor Huub niet kon afronden. De uitvallen van De Dijk bleven gevaarlijk, maar zoals altijd zat Niek overal tussen en onze tegenstander kreeg geen grote kansen meer.

De Dijk gaf achterin steeds meer ruimte weg, waar EVC maar niet van wist te profiteren. Tot in blessuretijd. Man van de wedstrijd Jeffrey werd diep gestuurd, kon door het midden zo doorlopen, omspeelde schitterend de keeper en rondde af, 2-1. Een minuut later floot de scheidsrechter voor het einde en boekte EVC de 6e overwinning op rij.EVC blijft samen met Wartburgia in het spoor van koploper Buitenboys.

Volgend week Speelt EVC thuis tegen Amstelveen Heemraad.

Opstelling EVC: Sjors Out, Mark Uijlenhoed (80. Willen Buren), Dave Dijkhuizen, Niek van Diepen, Daan Prinsze (60. Nourdin Rezzak), Daniël Kemper (70. Jan van Straaten), Jeffrey Karstens, Ronald Schut, Vincent Wissels, Huub van Maanen, Brian Rossenaar (60. Quino Idsinga).