Edam – Een keihard werkend EVC heeft gisteren een zure nederlaag geleden tegen de nog ongeslagen koploper AFC. In de 86e minuut wisten de gasten uit Amsterdam de 0-1 op het scorebord te zetten.

Na over en weer aftasten kreeg EVC in de 7e minuut een grote kans. Didier Karregat kwam vrij voor de doelman die zijn inzet helaas wist te keren. Daarna werd al snel duidelijk waarom AFC bovenaan staat. Een team met allemaal goede voetballers en heel veel beweging, maar EVC hield de ruimtes klein en AFC voetbalde er niet makkelijk doorheen. Er zat altijd wel een Edams been tussen om de aanval te onderscheppen. AFC kreeg wel wat kansjes, maar was onzorgvuldig in de afwerkring en anders is daar nog altijd doelman Sjors Out.

Aanvallend had EVC het lastig. De spaarzame momenten dat de ploeg tegen zo’n sterke tegenstander voorin komt is zij net te onzorgvuldig.

Tweede helft

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Een sterker AFC, maar een EVC dat knokkend in de wedstrijd bleef. AFC bleef ruimhartig met de kansen omspringen en nam naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer risico. Daar had EVC met wat meer overleg misschien van kunnen profiteren.

Waar iedereen dacht aan een gelijk spel viel in de 86e minuut alsnog de 0-1, toen een voorzet vanaf de zijkant door de spits werd binnen gekopt. EVC wist er geen slotoffensief meer uit te persen en daarmee was de eerste thuisnederlaag een feit.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Zandvoort, aanvang 15.00 uur.Met de komst van trainer Nico van Dijk heeft EVC 2 de wind in de zeilen. IJmuiden 2 werd met een 6-0 nederlaag naar huis gestuurd.

Opstelling EVC: Sjors Out, Jan van Straaten, Niek van Diepen, Jeffrey Karstens, Nourdin Rezzak, Daniël Kemper, Didier Karregat, Mark Uijlenhoed, Ronald Schut (a), Vincent Wissels (60. Huub van Maanen), Brian Rossenaar.