Eerste editie Happen & Trappen in Waterland geslaagd

23 mei 2017, 11:54 uur

Afgelopen zondag was de eerste editie van Happen en Trappen in Waterland die door Rotaryclub Monnickendam georganiseerd werd. Niet alleen de organisatie had er zin in, ook de weergoden waren het evenement gunstig gezind. De club kijkt terug op een geslaagde dag!

De eerste deelnemers vertrokken al op tijd met de fiets vanaf het startpunt bij het Mirror Paviljoen. Na een kop koffie of thee met een chocolade amuse, vertrokken zij op de fiets in de richting van de Purmer om daar aan de Purmerdijk te genieten van een heerlijk komkommersoepje.

De volgende stop was in de Volgermeerpolder waar de Oklahoma Smoker de zalm heerlijk rookte en waar menig deelnemer met ontzag voor het apparaat genoot van de zalm.

Op de kruising bij het Dijkeinde met de Rijperweg werden de fietsers opgewacht door twee dames die alle deelnemers trakteerden op een spoom. Vervolgens ging de route verder naar de schapenboerderij van de familie Lammes-Hopman, waar de Big Green Egg alle fietsers voorzag van een bavette.

Voor de laatste gang moesten de deelnemers naar Marken. Daar kregen zij een kaasplankje geserveerd met kazen en honing uit de aldaar gevestigde Marker Streekproductenwinkel.

Tot slot vervolgden de deelnemers hun weg – zij het soms met enige tegenzin – via de dijk terug naar het startpunt in Monnickendam.

Voor dit evenement is Vluchtelingenwerk Waterland gekozen als goede doel. De enthousiaste en actieve groep vluchtelingen, gevestigd in Waterland, zou graag meer te weten willen komen over de omgeving waarin zij verblijven, om zo beter te kunnen inburgeren in de samenleving.

Met de netto-opbrengst van het evenement zal Rotaryclub Monnickendam deze groep daarom een dagje meenemen door onze mooie omgeving. De balans wordt momenteel nog opgemaakt.

Foto: Aangeleverd

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.