Eerste contract voor Lequincio Zeefuik (16) bij FC Volendam

23 april 2021, 05:57 uur

Jeugdproduct Lequincio Zeefuik (16) heeft zich voor de komende drie seizoenen verbonden aan FC Volendam. De fysiek sterke aanvaller speelt in de bovenbouw van FC Volendam, maar traint geregeld mee met Jong FC Volendam en de hoofdmacht. Zeefuik ligt hierdoor vast tot de zomer van 2024.

Zeefuik is met zijn imposante lichaam een opvallende verschijning. In 2017 maakte hij de overstap van Fortius naar FC Volendam. Daarvoor speelde de aanvaller voor DWV en DVC Buiksloot. Zeefuik komt uit een echte voetbalfamilie en heeft in broers Género (o.a. ex-PSV en Groningen) en Deyovaisio (Hertha BSC) twee ideale voorbeelden die hem in de juiste richting helpen.

‘Hard werken’

“Ik vind het echt een mooie stap om mijn eerste contract te tekenen bij FC Volendam”, stelt Zeefuik. “Het ging allemaal heel snel. Ik weet nog dat ik op de bank zat bij de Onder 17, maar door hard te werken en mezelf steeds weer te bewijzen krijg ik nu mijn kans bij FC Volendam. Uiteraard heb ik gezien hoe mijn grotere broers hun stappen hebben gezet en dat is voor mij natuurlijk ook een streven.”

Technisch directeur Jasper van Leeuwen licht toe: “Lequincio is voor ons het schoolvoorbeeld van een ruwe diamant. Hij is natuurlijk door de natuur gezegend met een indrukwekkend fysiek, dat ziet iedereen. Maar Lequincio heeft meer te bieden. Hij is eigenlijk heel allround: een zeer behoorlijke basistechniek, goede snelheid, een hard schot en ook oog voor diepte. En echte spitsen zijn relatief schaars, dus daar liggen mooie kansen voor hem. Natuurlijk moet er nog heel veel verbeteren, maar daar creëren we nu ook de tijd voor. We kijken er naar uit om Lequincio te helpen in zijn ontwikkeling en daarmee steeds meer zijn potentie te benutten.”

Bron: fcvolendam.nl

Lequincio Zeefuik met trainer Wim Jonk / ©fcvolendam.nl

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.